Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΒΣΑ
Παραμένουν ξεκρέμαστοι

Κοντεύουν δυο χρόνια απ' την ψήφιση δυο νόμων - του 2503/97 και του 2646/98 - για τη μεταβίβαση των βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους και οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθήνας (ΙΒΣΑ), εξακολουθούν να βρίσκονται με την ανασφάλεια πάνω από το κεφάλι τους για βασικά εργασιακά τους δικαιώματα.

Το εξοργιστικό είναι ότι χτες - που οι εργαζόμενοι έκαναν 48ωρη απεργία - η αντιπροσωπεία τους εισέπραξε ως μόνη απάντηση από το γραφείο του υπουργού Υγείας Λ. Παπαδήμα, ότι θα τους κανονίσουν μια συνάντηση με τον υπουργό. Με τη μεταβίβαση των σταθμών στους δήμους, το υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει αν οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τα συνταξιοδοτικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι όσο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάγονταν στο υπουργείο Υγείας.

Κι όλα αυτά όταν η κυβέρνηση διατυμπάνιζε πριν την ψήφιση του νόμου 2646/98 ότι η μεταβίβαση των σταθμών στους δήμους δε θέτει σε αμφισβήτηση κανένα από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους και στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) μέσα από την οποία θα αποφασίσουν για τις παραπέρα μορφές αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ