Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνική «βοήθεια» στην Αγκυρα

Η ευρωτουρκική προσέγγιση αποτελεί πια στόχο της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και για το λόγο αυτό προσφέρει τις «εμπειρίες» της στη διοίκηση του τουρκικού κράτους προκειμένου να διευκολυνθεί η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η οποία υπαγορεύεται και από τις συμφωνίες για θέματα χαμηλής πολιτικής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, ο γγ ευρωπαϊκών υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε χτες με τον τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαΐλ Τζεμ στην Αγκυρα.

Ο κ. Περράκης είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στην Αγκυρα για να συζητήσει θέματα συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία στην πορεία της προς την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Περράκης μετά την πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, χτες το μεσημέρι. «Η ένταξη των υποψηφίων χωρών στην ΕΕ θα είναι μια δύσκολη και μακροχρόνια διαδικασία», επισήμανε ο κ. Περράκης και τόνισε ότι «η Τουρκία κάνει κάποια βήματα προκειμένου να προσαρμοστεί στους κανόνες της ΕΕ». «Το θετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα συνεχιστεί», σημείωσε ο κ. Περράκης και διευκρίνισε ότι τα θέματα που εξετάστηκαν στην πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ήταν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και η σημασία των κοινοτικών προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ