Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγανακτισμένος ο λαός του Ρεθύμνου

Περιοδείες σε χωριά του νομού πραγματοποίησαν ο Αντώνης Ουρανός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Αλυσανδράκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος

Κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Ρεθύμνου του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, Αντώνη Ουρανό, επισκέφτηκε την Παρασκευή το Γεράνι και συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού για τα γενικότερα και τοπικά προβλήματα. Εντονη ήταν η έκφραση αγανάκτησης για τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και την πλήρη κυβερνητική αδιαφορία για τα τοπικά προβλήματα.

Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν οι Γερανιώτες για την εδώ και χρόνια κοροϊδία που τους γίνεται για το θέμα της παρακαμπτήριας πρόσβασης στο χωριό τους. Τόσο οι τοπικοί άρχοντες όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες μοιράζουν κάθε φορά προεκλογικές υποσχέσεις, τις οποίες ξεχνούν την επομένη των εκλογών, αφού έχουν εξαπατήσει τους Γερανιώτες ψηφοφόρους και έχουν υφαρπάξει την ψήφο τους.

Και είναι χίλιες φορές δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους αφού πρόκειται κυριολεκτικά για ζήτημα ζωής. Το να μπεις από τον Εθνικό στον Γερανιώτικο δρόμο και αντίστροφα, αποτελεί επικίνδυνο εγχείρημα. Επανειλημμένα έχουν συμβεί ατυχήματα, ενώ από τύχη δεν έχει χαθεί ως σήμερα ανθρώπινη ζωή.

Το Σάββατο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Αλυσανδράκης, επισκέφτηκε τα χωριά Σπήλι και Μέλαμπος. Το βράδυ πήγε στο Φουρφουρά και στην Αγία Φωτεινή Αμαρίου. Κατά την περιοδεία του συζήτησε με τους κατοίκους της υπαίθρου για τις συνέπειες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, τόσο για όλη τη χώρα και το σύνολο των εργαζομένων, όσο και ειδικότερα για τις συγκεκριμένες περιοχές. Φωνές αγωνίας και απόγνωσης ακούγονται παντού για την ερήμωση των χωριών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε τη θέση του Κόμματος που υποστηρίζει ότι αλλαγή αυτής της κατάστασης προς όφελος των αγροτών και όλων των εργαζομένων μπορεί να γίνει μόνο με ανατροπή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής. Ανατροπή, που θα πραγματοποιηθεί, μόνο με τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων, συσπειρωμένων σε λαϊκό μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ