Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ταινίες στο Βερολίνο

Ημέρες Ελληνικού Κινηματογράφου οργανώνει στο Βερολίνο για 10η φορά (15-21/11) το Πολιτιστικό Κέντρο Φιλία, με την υποστήριξη της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, σε συνεργασία με τη Γερμανική Ταινιοθήκη «Αρσενάλ».

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την ταινία που πήρε το πρώτο κρατικό βραβείο ποιότητας, του Λάκη Παπαστάθη «Το μόνον της ζωής του ταξίδειον». Επίσης: «Εφήμερη Πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, «Πίσω Πόρτα» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Αιώνιος Φοιτητής» του Βαγγέλη Σεϊτανίδη, το «My sweet home» του Φίλιππου Τσίτου, «Πες στη μορφίνη ακόμη την ψάχνω» του Γιάννη Φάγκρα, το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Ημερολόγια καταστρώματος» και το ντοκουμέντο του Χρήστου Καρακέπελη «Σπίτι του Κάιν». Συνεχίζοντας, ακόμη, τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στις Ημέρες Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβληθούν 11 ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Δράμας.

Να σημειωθεί όμως ότι μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Ημέρες Αγγελόπουλου» διοργανώνει και το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο, για να τιμήσει τον διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν (14/12/2002-19/1/2003) σε συνεργασία με το «Αρσενάλ», τον ιστορικότερο κινηματογράφο του Βερολίνου, όπου θα προβληθούν τα δύο τελευταία έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Οι προβολές θα συνοδεύονται με διαλέξεις για το έργο του Αγγελόπουλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν Γερμανοί φίλοι του κινηματογράφου, αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες. Ο Αγγελόπουλος θα παραστεί και θα μιλήσει την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων (19/1/2003), οπότε θα προβληθεί και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ