Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΣΕΑ
Ψηφίστηκε η τροπολογία «φεσώματος» του ΕΛΓΑ

Την αντίθεση του ΚΚΕ, στη νομοθετική ρύθμιση που συζητήθηκε και ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, σχετικά με την ανάθεση στον ΕΛΓΑ του έργου καταβολής των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδιασμού Εκτακτης Ανάγκης) στους δικαιούχους, με πόρους προερχόμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό ή το δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημόσιου, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η ρύθμιση αυτή αποτελεί πρόβλημα, αφού η καταβολή αποζημιώσεων ΠΣΕΑ, όταν δε θα γίνεται με χρήματα από τον προϋπολογισμό, όπως προβλέπεται και υποχρεούται να πράξει η κυβέρνηση, θα γίνεται με δανεισμό εκ μέρους του ΕΛΓΑ με την εγγύηση Δημοσίου. Το δεύτερο σαφώς βολεύει περισσότερο την κυβέρνηση, για να φορτώσει τις υποχρεώσεις της στον υπερχρεωμένο ήδη ΕΛΓΑ. Κι ενδεχομένως τη βολεύει επικοινωνιακώς, να φορτώσει τα σπασμένα στον ΕΛΓΑ, όταν οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι διαπιστώσουν τι είδους ψευδοαποζημιώσεις ΠΣΕΑ τους έβγαλε η κυβέρνηση.

Στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος ανέφερε επίσης ότι το Δημόσιο καθυστερεί να πληρώσει και αναγκάζεται ο ΕΛΓΑ να καθυστερεί τις όποιες πληρωμές, ενώ παράλληλα «ενισχύεται» η δικαιολογία, για να επιβληθούν νέες αυξήσεις στις εισφορές που πληρώνουν οι αγρότες υπέρ του ΕΛΓΑ. Παράλληλα, τόνισε ότι αφού στον ΕΛΓΑ ανατίθεται μια τέτοια δουλιά θα έπρεπε να είναι επ' αμοιβή των εργαζομένων στον οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ