Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεσπούν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Εκρηκτικά προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων προκαλεί η περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης.

Ετσι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρίωρες στάσεις εργασίας απ' τις 18-22 Νοέμβρη 2002 και 48ωρη απεργία στις 28-29 Νοέμβρη.

Τη συμμετοχή τους στις απεργίες της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Χαλκιδικής που σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Ενώ ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώνεται σε βάρος του ΕΣΥ, είναι προκλητική η απουσία ενδιαφέροντος από το υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Τα κονδύλια που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του 2003 είναι ανεπαρκή για ν' αντιμετωπίσουν ακόμα και τα καθημερινά και στοιχειώδη προβλήματα - ούτε λόγος να γίνεται για νέες υποδομές, σωστή στελέχωση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας».

Κινητοποιήσεις για προσλήψεις

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κυρίαρχο αίτημα τις προσλήψεις προσωπικού, βρίσκονται οι εργαζόμενοι τεσσάρων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής Αθηνών συνεχίζουν και σήμερα Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους με τετράωρη στάση εργασίας (8 π.μ - 12 μ.), διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού αφού σε τομείς του νοσοκομείου οι ελλείψεις ξεπερνούν το 60% των οργανικών θέσεων. Θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας (10 π.μ - 2 μ.μ) και Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη 20.11.2002.

Στάση εργασίας από τις 7:30 π.μ - 9:30 π.μ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμιγκ», διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και το σταμάτημα του αυταρχισμού και της εντατικοποίησης που επιβάλλει η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Την πραγματοποίηση νέας στάσης εργασίας και παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου την ερχόμενη Πέμπτη 21.11.2002, αποφάσισε χτες η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο «Ελπίς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ