Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διότι δεν συνεμορφώθησαν...

Αθρόες συλλήψεις ηγετικών στελεχών του ιταλικού κινήματος, βάσει του άρθρου 270 του αντιτροκρατικού νόμου για υπόσκαψη της δομής και της υποδομής του κράτους και υποκίνηση σε ανατροπή!

ΡΩΜΗ.--

Το αληθινό πρόσωπο της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» αποκαλύφθηκε χτες στην Ιταλία, όπου ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις κατά του Φόρουμ για τις Επιχειρήσεις και την Τεχνολογία, που έγιναν στη Νάπολη των ανέργων, αλλά και τις διαδηλώσεις στη Γένοβα κατά της «G8», η Αστυνομία, για την ακρίβεια η ασφάλεια, από τη νύχτα της Πέμπτης έχει ξεκινήσει επιχείρηση - «σκούπα» κατά ηγετικών στελεχών του Κοινωνικού Φόρουμ, των Ντισομπιέντι και της Ταξικής Αριστεράς, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Μέχρι στιγμής, 20 μαχητικά στελέχη έχουν ήδη οδηγηθεί σε φυλακές ανά τη χώρα, άλλα 22 κρατούνται και ανακρίνονται, είτε σε τμήματα είτε σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ακόμη 15 αναζητούνται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα και ανεξάρτητες πηγές. Οι κατηγορούμενοι και κατηγορούμενες είναι μέχρι στιγμής 42 το σύνολο και προέρχονται όλοι σχεδόν από περιοχές του νότου, όπως Νάπολη, Κοσένζα, Ταράντο, Καλαβρία, Βίμπο Βαλένσια. Ηδη 11 έχουν μεταφερθεί στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Τράνι.

Οι κατηγορίες βασίζονται σε εφαρμογή του άρθρου 270 bis, του αντιτρομοκρατικού νόμου της Ιταλίας και, όπως συγκεκριμένα αναφέρει η κομμουνιστική επιθεώρηση L'Ernesto, είναι: πολιτική συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση, υπόσκαψη της δομής και της υποδομής του κράτους και της οικονομικής σταθερότητας (!!) με τις καταγγελίες για ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ανατρεπτική προπαγάνδα και, τέλος, πρόκληση φθορών και χάους κατά τη διεξαγωγή Διεθνών Συνόδων, με τις διαδηλώσεις της Γένοβας και της Νάπολης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει επιτραπεί στους κατηγορούμενους η επαφή με δικηγόρους... Μεταξύ των συλληφθέντων, από την ασφάλεια του Μπενεβέντο κατ' εντολή του Δικαστηρίου της Κοσέντσα, είναι οι Φραντσέσκο Καρούζο, Φραντσέσκο Τσιρίλο και Τζουζέπε Φοντσίνο, οι οποίοι επιβαρύνονται επιπλέον ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Rete Meridionale del Sud Ribelle, που οι δικαστές θεωρούν ότι είναι δίκτυο που σκοπεύει στη διεξαγωγή ανατρεπτικών πράξεων και μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, βρέθηκαν και οι αποδείξεις -μπαστούνια του μπέιζμπολ, σιδερολοστούς και μάσκες που βρήκαν στα σπίτια των συλληφθέντων-, που όμως ακόμη και η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για δηλώσεις της ασφάλειας. Εντούτοις, σύμφωνα με ανακοίνωση πολλών οργανώσεων οι τρεις κατηγορούμενοι είναι όντως μαχητικά στελέχη του κινήματος του νότου της Ιταλίας, που ταλανίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία που έχει στόχους την προώθηση και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων της περιοχής, αλλά και την παροχή κάποιας βοήθειας σε αυτούς που έχουν επείγουσα ανάγκη στέγασης, τροφής, νερού και φαρμάκων αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Οι συλλήψεις έχουν προκαλέσει πραγματικά αναταραχή. «Είναι η αρχή μιας επικίνδυνης στρατηγικής που στόχο έχει την ποινικοποίηση του κινήματός μας», δήλωσε ο Λούκα Καζαρίνι, ηγετικό στέλεχος των Ντισομπιέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ