Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Δίχρωμη»... τριάδα

Ούτε ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταματήσει την πορεία του Μακεδονικού

Sportidea

Ούτε ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταματήσει την πορεία του Μακεδονικού
Το «κίτρινο» και το «πράσινο» είναι τα χρώματα που συνθέτουν την κορυφή στην Α1 κατηγορία όπου πλέον τρεις ομάδες συνεχίζουν να παραμένουν αήττητες, ενώ ο Ιωνικός ΝΦ από χθες αποχαιρέτησε την παρέα των πρωτοπόρων μετά την ήττα από το Μαρούσι.. Οι «ομόχρωμοι» Παναθηναϊκός και Μακεδονικός συνεχίζουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφού πέτυχαν τις πιο σημαντικές νίκες της 4ης αγωνιστικής και διατήρησαν το αήττητό τους. Την «πράσινη»... μονοτονία σπάει η ΑΕΚ, που πέρασε χθες νικηφόρα από την Καισαριανή.

Στην Κοζάνη η ευχάριστη μέχρις στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Μακεδονικός, δε σταμάτησε τη νικηφόρα πορεία του ούτε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (87-81) που μετά το παιχνίδι -διά στόματος Σούμποτιτς- εξέφρασε σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία των Μαστραφτσή - Αρβανιτίδη. Κάτι που προκάλεσε την οργή του τεχνικού των γηπεδούχων Σούλη Μαρκόπουλου. Στο αγωνιστικό μέρος η «τετράδα» του Μακεδονικού έδρασε πάλι, αφού οι Παπανικολάου (14π), Λιαδέλης (18π), Χαρτ (17π), Χάντλογκεν (16π) ήταν η κύριοι «άξονες» για τη νίκη των «πρασίνων». Πάντως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι... Δυο φορές οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά (71-52, 83-73) αλλά ο Ολυμπιακός κυρίως χάρις στον Εβανς μείωσε το σκορ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσε να φθάσει στη νίκη.

Στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Αλβέρτη (17π), αλλά και την εμπειρία, καθώς και την εκτελεστική δεινότητα του Κουτλουάι (13π) στα τελευταία κρίσιμα λεπτά (τους 11 πόντους τους πέτυχε στα τελευταία 4' 30'') έφθασε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 77-73. Πάντως ο Πρέλεβιτς μετά το παιχνίδι εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία των Παπαδημητρίου -Βορεάδη.

Στην Καισαριανή η ΑΕΚ επικράτησε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της Νήαρ Ηστ με 75-70 καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος όταν προηγήθηκε στο ημίχρονο με 50-31.

Αντίθετα ο μέχρι πρότινος τέταρτος της παρέας των πρωτοπόρων Ιωνικός ΝΦ άφησε το αήττητό του στο Μαρούσι, όπου ηττήθηκε από την τοπική ομάδα με 74-67. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η σπουδαίας σημασίας νίκη του Ηρακλή επί του Πανιωνίου με 78-76 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Τέλος το Ηράκλειο επικράτησε στην έδρα του της Ολύμπια Λάρισας με 72-57.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 8, ΑΕΚ 8, Μακεδονικός 8, Ηρακλής 7, Ιωνικός Ν.Φ 7, Αρης 6, ΠΑΟΚ 5, Πανιώνιος 5, Ηράκλειο 5, Περιστέρι 5, Μαρούσι 5, Ολυμπιακός 4, Ολύμπια Λ 4, Νήαρ Ηστ 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ