Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Διάθεση για δουλιά »

Στα στοιχεία που απαιτεί η παρουσία κάποιου παίκτη στην Εθνική αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ιωαννίδης, ενόψει των τριών προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ 2003

Οπως εξήγησε ο Ελληνας προπονητής «καμιά ομάδα δε φτιάχνεται σε μια ημέρα» για αυτόν το λόγο κάποιος παίκτης που καλείται στην Εθνική πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. «Θα πρέπει να έρχονται σ' αυτήν παίκτες που αφενός έχουν διάθεση να βάλουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα για το καλό του συνόλου και αφετέρου έχουν θυσιάσει τον προσωπικό τους χρόνο για να έρθουν και να δουλέψουν στην Εθνική, όπως έκαναν αυτά τα παιδιά το καλοκαίρι. Αυτή η Εθνική, είναι η Εθνική του Αυγούστου. Βέβαια, δε θυμούνται τα συστήματα, αλλά σε 1-2 μέρες θα τα θυμηθούν. Ετσι πρέπει να γίνεται, εκτός πια κι αν έχεις τον... Τζόρνταν, οπότε κάνεις μια υποχώρηση και μέσα σε δυο μέρες του μαθαίνεις τα συστήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Βέβαια, τα λεγόμενα του προπονητή της Εθνικής δε σημαίνει ότι κλείνουν την πόρτα σε κάποιους άλλους παίκτες. Το αντίθετο μάλιστα, όπως επισημαίνει και ο ίδιος: «Το ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που είναι καλοί. Ο Λιαδέλης, για παράδειγμα ή ο Καλαϊτζής. Ομως καλείς αυτούς που είναι πιο πολύ καιρό στην ομάδα. Αν συνεχίσουν αυτοί οι παίκτες να είναι καλοί κι υπάρχει ο χρόνος να δείξουν κάποια πράγματα, γιατί μέσα σε 1-2 μέρες αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε θα κληθούν. Μέθοδος... didacta δεν υπάρχει. Οποιος επιβιώσει θα παίξει». Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Τετάρτης με το Βέλγιο ο Γιάννης Ιωαννίδης είπε: «Σε σχέση με πέρυσι, το Βέλγιο έχει καινούριο προπονητή και μόνο έξι παίκτες ίδιους. Γνωρίζουμε μόνο τον Βαντερσπίγκελ της Σκίπερ και τον Ελις, που έχει παίξει στον Ηρακλή. Ομως αν είμαστε σοβαροί, θα πάμε εκεί και θα "καθαρίσουμε"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ