Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπόδια στην ανέγερση της Ηπειρωτικής Στέγης

Εκτακτη συνέλευση της Πανηπειρωτικής σήμερα

Να στερήσει από τους Ηπειρώτες τη δυνατότητα δημιουργίας Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου, επιχειρεί ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Π. Τζανίκος. Ο τελευταίος επιχειρεί να ακυρώσει δικαστικά την κοινή απόφαση των υπουργείων Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας, με την οποία παραχωρείται στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ), οικόπεδο, έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων, στο Μαρούσι, για να στεγάσει εκεί το Κέντρο της. Οι λόγοι είναι προφανείς: Ο αγαπημένος των ιδιωτικών συμφερόντων δήμαρχος, θέλει να αξιοποιήσει ως «φιλέτο» που είναι -πίσω από το νοσοκομείο «Μητέρα»- το συγκεκριμένο οικόπεδο, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι ο χώρος πρέπει να γίνει πάρκο. Οψιμη ανησυχία για έναν δήμαρχο που έχει ξεπουλήσει τους ελεύθερους χώρους της πόλης του.

Ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του δημάρχου, την ερχόμενη Τετάρτη 27 του μήνα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η ΠΣΕ διοργανώνει σήμερα στις 5 μ.μ.στα γραφεία της (Κλεισθένους 15) έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία έχουν κληθεί να λάβουν μέρος όλοι οι Ηπειρώτες βουλευτές, νομάρχες και δήμαρχοι.

Μέλη της διοίκησης της ΠΣΕ σημειώνουν πως στην περίπτωση που ακυρωθεί η απόφαση της πολιτείας για χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου, θα ξεκινήσουν έντονες διαμαρτυρίες στα αρμόδια υπουργεία, καθώς πλέον θα μιλάμε για πολιτική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ