Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το ΚΥΤ

Υπό κατάληψη, από κατοίκους της περιοχής, εξακολουθεί να βρίσκεται το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης. Στο πλευρό τους, από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δύο δήμους, εκπρόσωποι μαζικών φορέων αλλά και ειδικοί επιστήμονες που επισημαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λειτουργία του ΚΥΤ στην υγεία των κατοίκων. Σε πρόσφατη σύσκεψη μάλιστα μεταξύ των εκπροσώπων των μαζικών φορέων, των δύο δήμων και κατοίκων της περιοχής, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ μια δίκαιη λύση.

Σε ανακοίνωσή της, η Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα, επισημαίνει πως «πρόκειται για μια κίνηση, την οποία η επιτροπή μας θεωρεί απολύτως επιβεβλημένη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της εγκατάστασης του ΚΥΤ που αποδεδειγμένα θα επιφέρει και περιβαλλοντική καταστροφή σε μια προστατευμένη περιοχή (Ζώνη Υμηττού) αλλά και επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων, αφού το ΚΥΤ απέχει μόλις μερικά μέτρα από κατοικημένες περιοχές».

Για το θέμα αυτό την ερχόμενη Τρίτη 26 του Νοέμβρη, στις 12 μ.μ., οι εκπρόσωποι της Διαδημοτικής Επιτροπής μαζί με ειδικούς επιστήμονες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ