Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Γέφυρα» ζωής στην Πάτρα

Τα τέταρτα γενέθλια γιόρτασε το στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ

Μήνυμα για καθαρή ζωή, μακριά από τις εξαρτήσεις των ναρκωτικών, έστειλαν, το προσωπικό, τα μέλη και οι γονείς του θεραπευτικού προγράμματος «Γέφυρα» στην Πάτρα με αφορμή τα τέταρτα γενέθλια της Θεραπευτικής Κοινότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται η «Γέφυρα», η υπεύθυνη του Δικτύου - στο οποίο εφαρμόζεται στεγνό πρόγραμμα - υπογράμμισε πως η Θεραπευτική Κοινότητα «Γέφυρα» είναι μια γέφυρα ζωής που όσοι επιθυμούν να την περάσουν θα βρουν δίπλα τους αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μια σειρά φορείς και συλλόγους που στάθηκαν στο πλευρό της κοινότητας όλο αυτό το διάστημα καθώς και για το πολιτιστικό διήμερο που διοργανώνουν σήμερα και αύριο με μουσικές συναυλίες και θεατρικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν δύο θεραπευόμενα μέλη της κοινότητας τα οποία ανέφεραν πως «στέλνουν μήνυμα ζωής σε όλη τη νεολαία».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, το 66% των χρηστών δηλώνουν άνεργοι, το 17% εργάζονται περιστασιακά ενώ μόνο το 15% εργάζεται σταθερά. Η πλειονότητα των χρηστών είναι από 15 - 29 χρονών. Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ έχουν προσφερθεί - μέχρι σήμερα από το 1998 - σε 1.520 άτομα περίπου από τα οποία τα 438 είναι εξαρτημένοι, τα 663 είναι γονείς τους, τα 235 αδέλφια τους, τα 58 σύζυγοι - σύντροφοι και τα 129 φίλοι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ