Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Παρέμβαση αστυνομικών σε σχολεία

Με την προσαγωγή 13 μαθητών από το 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, «έληξε» χτες το πρωί η κατάληψη των μαθητών στο σχολείο. Ανάλογο περιστατικό έγινε χτες το βράδυ και στο 4ο ΕΛ Ηλιούπολης, όταν αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, οι οποίοι ζητούσαν από τους μαθητές ν' «ανοίξουν» το σχολείο τους. Από το 4ο ΕΛ έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα έξι προσαγωγές μαθητών, οι οποίοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Και στα δύο σχολεία οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη με αιτήματα αιχμής την επίλυση του κτιριακού προβλήματος, την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ που πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή, καθώς επίσης ζητούν την κατάργηση των αυταρχικών εσωτερικών κανονισμών.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης, χτες στις 6.45 π.μ. το πρωί, στο σχολείο επενέβη η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα, εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να «σπάσει» η κατάληψη. Από την παρέμβαση αυτή προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα 13 μαθητές, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, η πρώτη προσπάθεια για να σταματήσει η κατάληψη έγινε την Παρασκευή το πρωί, όταν ο διευθυντής του σχολείου μαζί με τον επιστάτη πήγαν στις 5 τα ξημερώματα και άνοιξαν το σχολείο. Μάλιστα, ακριβώς την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ευαγ. Καραβίας σε συνέλευση των γονιών με τους καθηγητές, ζητούσε από τους καθηγητές να πάρουν απόφαση και να καλέσουν εισαγγελέα στο σχολείο για να σταματήσει η κατάληψη. Πράγμα όμως, που δεν έγινε δεκτό από το σύλλογο των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ