Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παντού τα συμφέροντα;

Κάποτε ίσως να αποτελούσε χαρά. Σήμερα όμως αποτελεί παιχνίδι συμφερόντων. Δύσκολο πράγμα ο αθλητισμός στις μέρες μας. Ο επαγγελματισμός και τα συμφέροντα τα έχουν διαβρώσει όλα. Ακόμα και εκεί που δεν μπορεί αυτούσιος ο επαγγελματισμός μπαίνουν τα συμφέροντα. Λίγο υπερβολικοί; Οχι και τόσο, αν λάβει κανείς υπόψη τα κωμικοτραγικά για τη χώρα μας γεγονότα που έγιναν στη διάρκεια της Ολυμπιάδας Διαχρονικών Αθλητών (ΜΑΣΤΕΡ) τον Οκτώβρη στη Μελβούρνη. Εκεί, και συγκεκριμένα στο άθλημα της άρσης βαρών, ένας Ελληνας απαίτησε από τους διοργανωτές να σταματήσουν κάποιους άλλους Ελληνες να αγωνίζονται!!! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαχρονικών Αθλητών Αρσης Βαρών, που υπάρχει στη χώρα μας, και πρώην πυγμάχος, Βασίλης Ρεμπέλης, απαίτησε από τους διοργανωτές Αυστραλούς να σταματήσουν ορισμένους αθλητές (το δεύτερο γκρουπ), επικαλούμενους πως είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα να εμφανίζεται με δυο ομάδες η ΕΛΛΑΣ (G) ΕΛΛΑΣ (R) όπως υπήρχαν στο πρόγραμμα των αγώνων.

Μάλιστα, την αθλήτρια Ευγενία Μπεκατώρου, που είχε ξεκινήσει στο αρασέ κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ύστερα από παρέμβαση του Β. Ρεμπέλη, τη σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του ζετέ. Ο ίδιος πριν το τέλος των αγώνων επανήλθε καταθέτοντας αγωγή και απαιτώντας από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜΑΣΤΕΡ 15.000 δολάρια επειδή επιτράπηκε σε ορισμένους αθλητές να αγωνιστούν.

Αθλητισμός για όλους, κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις εκάστοτε εξαγγελίες των κυβερνώντων. Σε αγώνες βετεράνων, όπου ο κάθε αθλητής επιβαρύνεται ο ίδιος με τα έξοδα μετακίνησης και συμμετοχής, όπου η διάκριση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα πριμ από την πολιτεία ή το διορισμό σε κάποιο στρατιωτικό σώμα, η μάχη συμφερόντων ήταν εκεί. Και μάλιστα ήταν και αδυσώπητη...

Η 52χρονη Ελληνίδα αθλήτρια δηλώνει ότι αποτελεί θύμα διαφωνιών που καμιά σχέση δεν έχουν με το αγωνιστικό μέρος. Μάλιστα διευκρινίζει ότι η κίνηση του Βασίλη Ρεμπέλη περισσότερο έχει να κάνει με προσωπικές εμπάθειες τόσο προς το πρόσωπό της όσο και προς το πρόσωπο του πρώην εθνικού προπονητή της άρσης βαρών και πρώην προέδρου του Συνδέσμου Διαχρονικών Αθλητών στην Ελλάδα Νίκο Γαλιατσάτο. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος ήταν υπεύθυνος για τις δηλώσεις συμμετοχών του ενός γκρουπ των αθλητών.

Ο,τι όμως και να συμβαίνει, εύλογα γεννιέται το ερώτημα: Πόσο ανεπίτρεπτο θα ήταν το γεγονός αν σε μια Ολυμπιάδα παλαιμάχων είχαμε για τη χώρα μας δυο παραπάνω μετάλλια από κάποιους αθλητές που πάνω από όλα θέλησαν να κάνουν το χόμπι τους..;


Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ