Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Πρόσληψη υψηλού επιπέδου

Ο πετυχημένος Ιταλός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια είναι ο νέος τιμονιέρης της Εθνικής ομάδας ανδρών

Νέα σελίδα για την Εθνική ανοίγει με την πρόσληψη του Καμπάνια

Sportidea

Νέα σελίδα για την Εθνική ανοίγει με την πρόσληψη του Καμπάνια
Νέα σελίδα προσδοκά να ανοίξει η Εθνική ανδρών του Πόλο. Η πρόσληψη (αν και τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη) στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος του Ιταλού προπονητή Σάντρο Καμπάνια σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της Εθνικής. Το παρελθόν του Ιταλού ως παίκτη και η μέχρι τώρα πορεία του ως προπονητή για πολλούς δίνουν τις καλύτερες προϋποθέσεις, προκειμένου η Εθνική μας να γυρίσει στο γνωστό της δρόμο των επιτυχιών.

Φέτος, ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη. Τα γεγονότα του καλοκαιριού με την αποχή εν μέσω μάλιστα αγώνων για το Γουόρλντ Λιγκ των πιο «παλιών» διεθνών και η απαίτησή τους να φύγει ο πρώην ομοσπονδιακός Κούλης Ιωσηφίδης ήταν εικόνες, που κάθε άλλο παρά συνηθισμένες είναι για το χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Μετά από πολύ καιρό συσκέψεων, η ΚΟΕ αποφάσισε να προτείνει σε ένα από τα πιο σπουδαία ονόματα της ιταλικής υδατοσφαίρισης, τον Σάντρο Καμπάνια, να αναλάβει ...τιμονιέρης της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας πρότειναν διετές συμβόλαιο, με εξαιρετικά δελεαστικούς οικονομικούς όρους στον Ιταλό προπονητή, ο οποίος από το Σάββατο που του έγινε η πρόταση επιφυλάχτηκε να απαντήσει στις αρχές της βδομάδας. Την Τρίτη όμως, ο Καμπάνια έδωσε οριστικό τέλος στις σχέσεις του με την ομοσπονδία της χώρας του, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την Ελλάδα. Μάλιστα, στη συνάντηση, που είχε με τους εκπροσώπους της ιταλικής ομοσπονδίας, τους ενημέρωσε για την απόφασή του να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος της ΦΙΝΑ Ιταλός Λορέντο Ρίβα. «Είμαι πολύ απογοητευμένος, όχι μόνον επειδή χάνουμε αυτόν τον πολύ καλό προπονητή, αλλά και επειδή ο Σάντρο ήταν για μένα σαν παιδί μου, όπως όλοι όσοι έχουν προσφέρει στην Εθνική Ιταλίας. Μας ενημέρωσε ότι είχε πρόταση από την Ελλάδα, την οποία δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε», δήλωσε ο Ρίβα σε διεθνή ιστοσελίδα. Ο Καμπάνια, πάντως, αναμένεται να πιάσει δουλιά μετά την 1η Γενάρη, αφού μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σκουάντρο Ατζούρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία έγινε ιδιαίτερος ντόρος, όταν η είδηση του «διαζυγίου» του Σάντρο Καμπάνια με τη Σκουάντρα Ατζούρα είδε το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ.

Πλούσιο παλμαρέ

Τέλος εποχής για τον Κούλη Ιωσηφίδη

Sportidea

Τέλος εποχής για τον Κούλη Ιωσηφίδη
Γεμάτο επιτυχίες είναι το παλμαρέ του 39χρονου Σάντρο Καμπάνια, που γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1963 στο Παλέρμο. Ως παίκτης έχει κάνει σπουδαία καριέρα, ενώ ως προπονητής θεωρείται από τα ανερχόμενα σπουδαία ονόματα των πάγκων.

Ως παίκτης, με την Εθνική Ιταλίας έχει 409 διεθνείς συμμετοχές και 1.500 (!) γκολ. Εχει αγωνιστεί σε δύο Ολυμπιάδες (Σεούλ 1988 και Βαρκελώνη 1992), σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Γκουαγιακουίλ 1982, Μαδρίτη 1986, Περθ 1991, Ρώμη 1994), σε 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Ρώμη 1983, Σόφια 1985, Στρασβούργο 1987, Βόννη 1989, Αθήνα 1991, Σέφιλντ 1993) και σε πέντε FINA Cup. Στο παλμαρέ του, έχει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (Βαρκελώνη), έχει στεφθεί μια φορά παγκόσμιος πρωταθλητής (Ρώμη) και μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης (Σέφιλντ). Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο FINA Cup της Αθήνας (1993), έχει αργυρά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαδρίτης (1986), στο FINA Cup του Βερολίνου (1989) και χάλκινα στο FINA Cup του Μαλιμπού (1983), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Στρασβούργο (1987) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βόννης (1989). Με τη Ρόμα, στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα, κατέκτησε το LEN Trophy το 1993 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996.

Το 1997, ο Σάντρο Καμπάνια εγκατέλειψε την ενεργό δράση και ανέλαβε βοηθός του Ράτκο Ρούντιτς στην Εθνική Ιταλίας, ενώ παράλληλα ήταν προπονητής στην Εθνική εφήβων της χώρας του. Με την Εθνική εφήβων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μπρατισλάβα (1998), το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κουβέιτ (1999) και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λούνεν (2000).

Πριν δύο χρόνια, ανέλαβε την Εθνική ανδρών της Ιταλίας, όπου ήταν εξίσου επιτυχημένος. Κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα (2001), ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2001) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, χάνοντας στον τελικό με 8-5 από τη Γιουγκοσλαβία. Στο πρόσφατο FINA Cup (2002), πήρε την τέταρτη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ