Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΘΕΑ
Εναλλακτική πρόταση θεραπείας σε φυλακισμένους χρήστες

Είναι ανάγκη να αποτελέσει η θεραπεία εναλλακτική πρόταση εντός και εκτός φυλακής, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος προς την επανένταξη για τους φυλακισμένους χρήστες. Αυτό ήταν το μήνυμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) που έστειλε χτες στα εγκαίνια του Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακισμένων Χρηστών στα Λαδάδικα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο λειτουργεί πλέον κανονικά, παρά τις αντιδράσεις κάποιων μεμονωμένων ομάδων περιοίκων μετά την αναγγελία για την έναρξη του προγράμματος στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία έχουν εξομαλυνθεί, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ, ενώ πολλοί εθελοντές στηρίζουν τη δουλιά του.

Από τη φάση της επανένταξης έχουν περάσει από την αρχή της λειτουργίας του πάνω από 40 άτομα, ενώ το πρόγραμμα που υλοποιείται στις φυλακές Διαβατών και στις Στρατιωτικές Φυλακές Θεσσαλονίκης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περίπου 500 άτομα. Το πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί θετικά από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Τα εγκαίνια έκανε ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά Μ. Σκουλάκης, ενώ παραβρέθηκε και η υφυπουργός Υγείας Ελπ. Τσουρή, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ