Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τι γίνεται με τον περιφερειακό δρόμο;

Η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Ν. Ιωνίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι «αν και το έργο αυτό έχει συνδεθεί άμεσα με την πορεία των ολυμπιακών έργων και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο περιφερειακός αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα και έργο πνοής για το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και το νομό. Ως τέτοιας σημασίας έργο, κυκλοφοριακής υποδομής και περιβάλλοντος, είναι αδιαπραγμάτευτο για τους χιλιάδες κατοίκους της Μαγνησίας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι «οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, τα ασφυκτικά πλαίσια που κινούνται τα χρονοδιαγράμματα ενόψει της Ολυμπιάδας 2004 και κυρίως η εκτίναξη του τελικού οικονομικού κόστους μετά την αδικαιολόγητα υπέρογκη αύξηση της τιμής μονάδας που καθόρισε το Πρωτοδικείο για τις απαλλοτριώσεις καθώς και η αναζήτηση πιστώσεων, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του έργου αλλά και για ζητήματα όπως η ποιότητα κατασκευής, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων κ.ά.».

Αλλωστε, συνεχίζουν οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, «είναι καθολική εκτίμηση ότι τα τυχολόγια αρμοδίων παραγόντων και οι επικλήσεις για επίδειξη ενδιαφέροντος από τους τοπικούς φορείς, όπως επίσης η μετατόπιση ευθυνών, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν και άλλοθι για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται».

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: «Τι μέτρα πρόκειται να παρθούν από την κυβέρνηση ώστε να αρθούν άμεσα όλες οι μέχρι σήμερα εκκρεμότητες και αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις για την απρόσκοπτη έναρξη, κατασκευή και αποπεράτωση του έργου και πώς η ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα την ποιότητα κατασκευής, την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ