Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Συγκροτήθηκε επιτροπή της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003»

Συγκροτήθηκε στην Κοζάνη επιτροπή της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Συμμετέχουν φορείς και προσωπικότητες της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης οι οποίοι συσπειρώνονται κάτω από το κάλεσμα για αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και αλληλεγγύη για διαρκή αγώνα ενάντια στην πολιτική που στρέφεται σε βάρος των λαών της ΕΕ και της ευρύτερης περιοχής.

Στη διάρκεια της ιδρυτικής εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας, σημειώθηκε η ανάγκη, να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο το ρόλο και τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά και την ανάγκη της οργανωμένης αντίδρασης σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε συντονισμό με τα κινήματα της Ευρώπης, των Βαλκανίων. Αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή στις κεντρικές παρεμβάσεις που θα οργανώσει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ αλλά και η συμμετοχή στις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιούνη του 2003.

Παράλληλα εξειδικεύτηκε και ένα πρόγραμμα δράσεων σε τοπικό επίπεδο. Σημειώθηκε πως οι συνιστώσες της Κίνησης μέσα από την αυτοτελή δράση στο χώρο τους θα πρέπει να συμβάλουν με πολύμορφες παρεμβάσεις στην επιτυχία των σκοπών της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ειδικότερα ορίστηκε ότι το Γενάρη του 2003 θα γίνουν εκδηλώσεις σε αγροτικούς δήμους της Κοζάνης με θέμα την ΚΑΠ και τις συνέπειες στους αγρότες και την οικονομία του νομού. Το Φλεβάρη, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων θα οργανωθούν εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών στη δουλιά, στη μόρφωση, στην υγεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το Μάρτη με συνεργασία της ΕΕΔΥΕ και της Αντιπολεμικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων θα οργανωθούν εκδηλώσεις για τον ευρωστρατό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Τον Απρίλη θα γίνουν εκδηλώσεις για την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τις παράνομες υπερωρίες και άλλα εργασιακά προβλήματα.

Στην ιδρυτική συνάντηση συμμετείχαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Στραβού, γραμματέα της ΝΕ Κοζάνης. Επίσης, αντιπροσωπείες του ΔΗΚΚΙ, της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης, της ΚΝΕ, της γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιούχων, του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας, συνδικαλιστές της ΔΕΗ, η Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών (ΜΕ), αγροτοσυνδικαλιστές του νομού, καθώς και όσοι υπέγραφαν το κάλεσμα για την ιδρυτική συνάντηση: Μ. Αμπατζίδης, μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ και ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, Αγ. Γαβριηλίδης ΔΠΕ, Χ. Δαλαμήτρος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Β. Δεληολάνης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Α. Λάγγας, πρ. Σωματείου Γουνεργατών, Ν. Μάτσος, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης, Γ. Μητσιάκος, νομαρχιακός σύμβουλος Κοζάνης, Αθ. Μωραΐτης, πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Κοζάνης, Π. Σιάμινος, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ