Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΝΟ
Μακριά από τους ναυτεργάτες, πιο κοντά σε κυβέρνηση - εφοπλιστές

Το ρόλο του εντολοδόχου της κυβέρνησης και των εφοπλιστών φρόντισαν να επιβεβαιώσουν οι ...συνδικαλιστές, που αποτελούν τη νόθα πλειοψηφία στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στήνοντας σήμερα ένα συνέδριο που μόνον οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους ναυτεργάτες. Αυτοί οι ...συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, που κατέχουν τις καρέκλες της Ομοσπονδίας ελέω Βασιλικών Διαταγμάτων και του νομοθετικού εκτρώματος 330, αποφάσισαν χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, να ...προσκαλέσουν στο συνέδριο, του οποίου οι εργασίες θα αρχίσουν σήμερα στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΕΝ, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, παράγοντες του υπουργείου και εφοπλιστές! Δηλαδή, όλους αυτούς που στις 29 Μάη λιάνισαν τους απεργούς ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά! Αυτούς, που στις 21 Ιούνη έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν στους ναυτεργάτες ακόμα και το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης για να ανακόψουν τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών!

Τη σημερινή ...παρέλαση, από το βήμα του συνεδρίου, των κυβερνητικών εκπροσώπων και των εφοπλιστών κατήγγειλαν με τον πιο έντονο τρόπο οι συνδικαλιστές της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», στη διάρκεια της Εκτελεστικής, ενώ κατέθεσαν το διεκδικητικό πλαίσιο, που έχει συνταχθεί από τους ίδιους τους ναυτεργάτες με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, το οποίο, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, απορρίφθηκε ασυζητητί από τους εγκάθετους των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Τόσο η παρουσία στο συνέδριο των εφοπλιστών και των κυβερνητικών εκπροσώπων, όσο και οι ίδιες οι διαδικασίες του, αλλά και η εισήγηση που θα παρουσιαστεί προδιαγράφουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Θα είναι αποφάσεις, που θα υπονομεύουν τα συμφέροντα των ναυτεργατών, καθώς θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το συνέδριο συνέρχεται με βάση το αναχρονιστικό και άκρως αντιδημοκρατικό καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ετσι, το ίδιο το σώμα του συνεδρίου θα είναι νόθο, αφού άλλοι αντιπρόσωποι θα είναι εκλεγμένοι με το σύστημα της απλής αναλογικής και άλλοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Ακόμα, το συνέδριο θα υπόκειται στον περιορισμό του ενός δεκάτου, με το οποίο περιορίζεται αυθαίρετα ο αριθμός των αντιπροσώπων των μεγάλων ναυτεργατικών οργανώσεων. Ετσι, η ΠΕΜΕΝ, για παράδειγμα, ενώ εκλέγει 23 αντιπροσώπους, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 13! Ακόμα, το συνέδριο συνέρχεται για να εκλέξει μόνον τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, καθώς τη διοίκηση αποτελούν ex offitcio οι πρόεδροι των ναυτεργατικών οργανώσεων. Και, το κυριότερο, αυτό το νόθο σώμα θα εκλέξει ...αντιπροσώπους για Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ΓΣΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ