Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: «Συγχρόνως ο Κυριάκος Καρούσος (σ.σ. εισαγγελέας Εφετών) δίνει το δικό του ορισμό για τα εγκλήματα της 17 Ν: "Τα τρομοκρατικά εγκλήματα, κι αν ακόμη έχουν πολιτικά κίνητρα, δεν παύουν να είναι πράξεις τρομοκρατίας και ως τέτοιες πρέπει να τιμωρούνται, διότι το υλικό στοιχείο της τρομοκρατίας δεν ανήκει στη σφαίρα του κοινού ποινικού δικαίου. Γενικά ως πολιτικό έγκλημα νοείται αυτό που απευθύνεται κατά της πολιτικής και τείνει στην ανατροπή ή την αλλοίωση της καθεστηκυίας τάξης..."» (Σίλα Αλεξίου - Νίνα Μουστάκα - «ΝΕΑ»).

Η «ΜΕΘΟΔΟΣ»... «..."Από μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι απαραίτητο να λείπει το πολιτικό στοιχείο, αν όμως υπάρχει δεν πρέπει να θεωρείται ως το κύριο προσδιοριστικό χαρακτηριστικό της πράξης... Αν ένα έγκλημα διαπράττεται με τη μέθοδο της τρομοκρατίας, χάνει την ιδεολογική του μορφή και παύει να είναι πολιτικό"... Στην εισήγησή του ο εισαγγελέας έχει αγνοήσει πλήρως τις ανασκευασμένες απολογίες των κατηγορουμένων, ενώ αντιθέτως έχει εκλάβει ως ειλικρινείς και ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα τις αρχικές απολογίες» (Στο ίδιο).

«ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»: «Ισχυρό αποδεικτικό μέσον κατά την προδικασία είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, οι απολογίες των κατηγορουμένων ακόμη και κατά το μέρος εκείνο που περιλαμβάνουν αποδεικτικά στοιχεία για άλλα πρόσωπα. Αυτό διαφαίνεται ολοκάθαρα από την αξιολόγηση όλων των απολογιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται και αποσπάσματά τους αναφέρονται κατά κόρον, προκειμένου να στηριχτούν κατηγορίες, αλλά και να περιγραφούν εγκλήματα» (Κ. Κατή - Π. Στάθης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: «Παράλληλο νομικό σύστημα, που θα επιτρέπει στις αμερικανικές αρχές να ερευνούν, ανακρίνουν, φυλακίζουν, δικάζουν και καταδικάζουν υπόπτους για τρομοκρατία, δίχως καμιά νομική προστασία, ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπους. Το "παράλληλο" σύστημα θα ισχύει και για ξένους υπηκόους, αλλά και για Αμερικανούς πολίτες...» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ