Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μικρή η ανταπόκριση στην αντικυβερνητική απεργία...

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Οι προσδοκίες κομμάτων της αντιπολίτευσης και ελεγχόμενων από αυτήν συνδικάτων, για «εθνική απεργία διαρκείας» που θα παρέλυε τη Βενεζουέλα από άκρη σ' άκρη, φαίνεται πως, τουλάχιστον για το πρώτο 24ωρο, παρέμειναν ανεκπλήρωτες...

Η ανταπόκριση εργαζομένων στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης στο Καράκας αλλά και στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας δεν ήταν μαζική, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανταποκρίσεις ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και του ανταποκριτή του BBC, Νικ Μάιλς. Και αυτό παρά τους ισχυρισμούς του Κάρλος Ορτέα, που ηγείται της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βενεζουέλας, πως η συμμετοχή των εργαζομένων (και δη στην κρατική εταιρία πετρελαίου PDSVA) ανήλθε στο 80%. Σε παρόμοιους ισχυρισμούς προέβησαν και οι εκπρόσωποι του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Συντονισμού» και της εργοδοτική ομοσπονδία «Φεντεκαμάρας», που κήρυξαν την επ' αόριστον απεργία με βασικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων) λειτούργησε ομαλά, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπουργού Εργασίας, Μαρία Κριστίνα Ιγκλέσιας, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία δεν ξεπέρασε το 15%. «Η απεργία είναι γενικώς μία μεγάλη αποτυχία» δήλωνε η ίδια στους δημοσιογράφους...

Η απεργία διαρκείας, που ξεκίνησε από χτες στις 6.00 το πρωί με πρωτοβουλία κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, εκδηλώνεται για τέταρτη φορά τον τρέχοντα χρόνο. Τον περασμένο Απρίλη η απεργία διαρκείας της αντιπολίτευσης διάρκεσε οκτώ μέρες και τερματίστηκε μετά από αιματηρά επεισόδια (στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άτομα) και με απόπειρα πραξικοπήματος που διάρκεσε ένα 48ωρο.

  • Πυρκαγιά σε πολυκαιρισμένο και άνευ συστημάτων αυτόματης πυρόσβεσης και ασφαλών εξόδων έκτακτης ανάγκης νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Καράκας, εκδηλώθηκε προχτές τα ξημερώματα. Από τις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους 47 άτομα και τραυματίστηκαν αρκετά άλλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ