Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικό ξεκίνημα στο Βόλο

Δήμητρα Γαλάνη
Δήμητρα Γαλάνη
Με τη συναυλία «Το τραγούδι στον ελληνικό κινηματογράφο» της Δήμητρας Γαλάνη αρχίζει την Κυριακή (8/12) το 7ο Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου, που διοργανώνει το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο. Μέχρι τις 5/1 θα ξεδιπλώσει δεκατέσσερις παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες. Ενα «Πανόραμα των Τεχνών», με παντομίμα, χορό, τραγούδι, κινηματογράφο και πολυμέσα.

Η μουσική παράσταση της Δ. Γαλάνη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου - παραγωγή του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου - αποτελεί ένα «ταξίδι» στον παλιό, κυρίως, ελληνικό κινηματογράφο. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου και Λαϊκή Ορχήστρα, με μαέστρο τον Συμεών Κόγκαν, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων ταινιών. Θ' ακουστούν τραγούδια σημαντικών συνθετών και στιχουργών, τα οποία, μέσα από την κινηματογραφική εικόνα, διαδόθηκαν σ' όλη την Ελλάδα και τραγουδιούνται ακόμα. Από το «Σ' αγαπώ γιατί είσαι ο μόνος» του Κ. Γιαννίδη, «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μ. Χατζιδάκι, τα «Λιμάνια» του Β. Τσιτσάνη μέχρι τη «Φαίδρα» του Μ. Θεοδωράκη.

Στις 14 και 15/12, στο Βόλο, θα φιλοξενηθεί η παράσταση των Γαλλοαλγερινών Kafig «Ρεσιτάλ» - χορευτικό θέαμα, που βγάζει το χιπ χοπ από το δρόμο και το ανεβάζει στη σκηνή. Ακολουθεί (21, 22/12) η παράσταση «Πλήρης κύκλος», που συνδυάζει ινδική και τζαζ μουσική με παραδοσιακούς βραζιλιάνικους χορούς και χιπ χοπ, από τη Νεοϋρκέζικη Ομάδα «Urban Tap», με επικεφαλής τον διάσημο περφόμερ Ταμάνγκο.

Ακολουθούν τρεις παραστάσεις (28, 29, 30/12) του «γκουρού των ζογκλέρ» Μάικλ Μόσεν, οι δύο παραστάσεις «Αθάνατο Εστιατόριο» με Γερμανούς μίμους (2, 3/1) και οι χορευτικές- εναέριες παραστάσεις «Φωτιά και Πάγος» από το «Σιρκ λε Μασκ» (4, 5/1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ