Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρωλαγνική μυωπία

ΤΑΧΥΤΑΤΗ, ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση του δημόσιου χρέους εξήγγειλε χτες ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, με βάση το νέο σύμφωνο σταθερότητας που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση η κυβέρνηση. Ως προς το πρώτο σκέλος της φράσης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Συμφωνούμε.

Θα έχουμε δραστική μείωση είναι σίγουρο. Και στους μισθούς και στις συντάξεις και στις (όποιες) αποταμιεύσεις μισθωτών και μικρομεσαίων. Και μιλάμε για ένα σύμφωνο σταθερότητας που χαρακτήρισε ανελαστικό μέχρι κι ο Πρόντι.

Ολα αυτά βέβαια κάποτε, μόλις ολοκληρωθούν οι προσπάθειες θα καταλήξουν προς το συμφέρον μας και θα ζούμε ευτυχισμένα σε πλήρη ευημερία. Πότε; Την απάντηση στο ερώτημα μπορεί φυσικά να τη δώσει η «μεταφυσική οικονομική πολιτική».

Εκτός από τη «δημιουργική λογιστική» ο Χριστοδουλάκης φτιάχνει νέα τάση και στην οικονομική πολιτική. Μπράβο του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ το Παρατηρητήριο Απασχόλησης -λέει- διαπίστωσε μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, το ποσοστό της οποίας έπεσε κάτω από το 10%, κι έχουμε μόλις 420 χιλιάδες άνεργους στη χώρα!

Αλήθεια πού ακριβώς το έχουν στήσει αυτό το παρατηρητήριο και ποιους έχουν βάλει για παρατηρητές; Μάλλον έχουν ένα μικρό προβληματάκι «ευρωλαγνικής μυωπίας» και χρειάζονται επειγόντως οφθαλμίατρο οι παρατηρητές.

Τώρα, βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις τι να σου κάνει και η επιστήμη; Πώς να δει, όποιος δε θέλει να δει κι ακόμα χειρότερα προσπαθεί να μη δούμε κι εμείς αυτά που δε θέλει να δει;

Τελικά όμως, ό,τι και να λένε τα κάθε λογής «παρατηρητήρια», οι νέοι άνθρωποι που βγαίνουν σε αυτό που τα τελευταία χρόνια ονομάζουμε «αγορά εργασίας», βλέπουν και «παρατηρούν» από κοντά την πραγματικότητα, που καμιά σχέση δεν έχει με αυτές τις εκτιμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ