Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Επίκεντρο η Λεωφόρος

ΠΑΟ και Ηρακλής κοντράρονται σήμερα στο ντέρμπι κορυφής

Sportidea

ΠΑΟ και Ηρακλής κοντράρονται σήμερα στο ντέρμπι κορυφής
Πόλος έλξης για τα περισσότερα βλέμματα, αναμένεται να γίνει σήμερα το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή (19.00 ΑΛΦΑ). Η αναμέτρηση στη «Λεωφόρο» προβλέπεται να είναι συναρπαστική, αφού από το αποτέλεσμά της ίσως υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην κορυφή του πίνακα. Αλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί ντέρμπι κορυφής, κάτι που στις αρχές της περιόδου ίσως να φαινόταν απίθανο λέει πολλά... Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ηρακλής, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βγει νικητής από τα μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό (2-2) και ΠΑΟΚ (1-1), που έχουν προηγηθεί και μοναδικός του στόχος είναι σήμερα η κατάκτηση των τριών βαθμών. Οχι μόνο γιατί έτσι θα συνεχίσει να διατηρεί τα ηνία της κούρσας, αλλά και θα του ανεβάσει σημαντικά την ψυχολογία, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην αμέσως επόμενη αγωνιστική. Ολοι στο στρατόπεδο του «Γηραιού» δείχνουν ψύχραιμοι και αισιοδοξούν πως έχουν τα φόντα να επικρατήσουν σε μια δύσκολη έδρα. Αγωνιστικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της απουσίας του Κατσαμπή, που είναι τιμωρημένος, όπως και των Ξενίδη και Βρέντε. Ομως η επιστροφή του Χατζί και η καλυτέρευση της υγείας του Κουτσουρέ, που πιθανότατα να αγωνιστεί κανονικά, έχουν σκορπίσει χαμόγελα στους «κυανόλευκους». Οσον αφορά στον Φοφόνκα, η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» ευελπιστούν πως δε θα απολέσουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και όχι μόνο θα κρατήσουν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα, από τότε που κάθισε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν στον πάγκο της ομάδας, αλλά θα πάρουν μια πολύτιμη νίκη. Πάντως, οι τόνοι που επικρατούν στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» είναι χαμηλοί, καθώς όλοι θεωρούν ότι πρέπει να «μιλήσουν» στο γήπεδο.

Αλλη μια σπουδαία νίκη, απέναντι στον Ιωνικό αυτή τη φορά, θέλουν να πετύχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Sportidea

Αλλη μια σπουδαία νίκη, απέναντι στον Ιωνικό αυτή τη φορά, θέλουν να πετύχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ
Την ίδια ώρα, αποστoλές που μπορεί να φαίνονται εύκολες θεωρητικά, αλλά κρύβουν παγίδες, αναμένεται να έχουν οι υπόλοιποι μεγάλοι της κατηγορίας, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά «μεθυσμένος» ακόμα από τη σημαντική νίκη επί της «Ενωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια που τον βοήθησε να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας... ανατριχιάζει με τη σκέψη ότι μπορεί σήμερα κόντρα στον Ιωνικό (17.00, κεκλεισμένων των θυρών) να χάσει βαθμούς στην Τούμπα, που εκτός συναρπαστικού απροόπτου κάτι τέτοιο θα του στερήσει την πρωτιά. Ο τεχνικός της ομάδας της συμπρωτεύουσας Αγγελος Αναστασιάδης, ζήτησε από τους παίχτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή στο ματς με τον αθηναϊκό σύλλογο, προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο τη νίκη σκέφτονται και στον Ολυμπιακό, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη την ουραγό Παναχαϊκή (15.00). Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την αναμέτρηση με τον Αρη (0-0), θέλουν να αφήσουν γρήγορα πίσω τους τον αγώνα στου Χαριλάου και να βάλουν ...πλώρη για την ανάκτηση της πρωτιάς. Η ομάδα του Πειραιά, θεωρεί πως έχει σήμερα σημαντική ευκαιρία να μαζέψει άλλους τρεις πολύτιμους γι' αυτήν βαθμούς, καθώς δεν πιστεύει πως θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Πάτρας, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη.

Οσον αφορά στην ΑΕΚ, συγκριτικά με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, προβλέπεται να έχει σήμερα δυσκολότερη αποστολή, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη στη Νίκαια με τη γηπεδούχο Προοδευτική (15.00). Η «Ενωση» τις προηγούμενες μέρες, μετά από την ήττα που υπέστη στο «Νίκος Γκούμας» από τον ΠΑΟΚ, έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Αν «στραβοπατήσει» στο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τότε το πιο πιθανό είναι να οξυνθούν περισσότερο παρά τις διαβεβαιώσεις για ψυχραιμία και σύνεση που δόθηκαν μέσα στη βδομάδα απ' όλες τις πλευρές. Οι σχέσεις ανάμεσα σε διοίκηση, παίχτες, προπονητή και οπαδούς έχουν «λαβωθεί» και σίγουρα το ενδεχόμενο νίκης θα... απαλύνει προσωρινά τις πληγές. Από την άλλη πλευρά, η Προοδευτική, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή της πορεία στη διοργάνωση, θέλει να επιστρέψει στο δρόμο της νίκης, έστω και αν γνωρίζει πως κάτι τέτοιο απαιτεί οι παίχτες της να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, όλοι στους κόλπους της ομάδας του Κορυδαλλού αισιοδοξούν ότι μπορούν να αποσπάσουν κάτι καλό από την αναμέτρηση στην έδρα τους, έχοντας ως σύμμαχο την κερκίδα.

Την επιστροφή στις νίκες μετά από ένα μήνα διεκδικεί κόντρα στην Προοδευτική η ΑΕΚ

Sportidea

Την επιστροφή στις νίκες μετά από ένα μήνα διεκδικεί κόντρα στην Προοδευτική η ΑΕΚ
Ενδιαφέρουσα, πάντως αναμένεται να είναι και η κόντρα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΟΦΗ (15.00). Οι Νεοσμυρνιώτες μετά το αποτυχημένο γι' αυτούς πέρασμα από την Καλλιθέα (1-1) την προηγούμενη αγωνιστική, θα επιδιώξουν να έρθουν πιο κοντά στο στόχο τους, που είναι η έξοδος στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Οι «κυανέρυθροι», το μοναδικό αποτέλεσμα που σκέφτονται, είναι η νίκη, καθώς αν δεν το καταφέρουν τότε θα απομακρυνθούν πολύ από τις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Οσον αφορά στους Κρητικούς, η ευρεία επικράτησή τους επί της Παναχαϊκής στην 8η αγωνιστική, τους έδωσε... φτερά και θέλουν σήμερα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να μη χαλάσει το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον αποπνέουν και οι υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις. Στα Γιάννενα, ο τοπικός ΠΑΣ φιλοξενεί την Ξάνθη (17.00), σε ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι, την προηγούμενη Κυριακή, έδειξαν μεγάλο πάθος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο» και η εικόνα που άφησαν ήταν μιας ομάδας, που πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η παρουσία των παιχτών του Νίκου Αναστόπουλου, ικανοποίησε πολύ, ενώ στην ομάδα πιστεύουν πως τίποτα ακόμα δεν έχει χαθεί και ότι μπορεί ο επαρχιακός σύλλογος να έχει μια καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο, οι σημερινοί γηπεδούχοι, προβλέπεται πως θα παλέψουν με «νύχια και δόντια» για τη νίκη, δυσκολεύοντας έτσι το έργο της Ξάνθης, που μετά την επικράτηση με 5-0 επί του Αιγάλεω απέδειξε πως έχει αρχίσει να βρίσκει πάλι το καλό της πρόσωπο. Πάντως, ο τεχνικός των «ακριτών» Νίκος Καραγεωργίου, τόνισε στους παίχτες του πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς, όπως είπε, το παιχνίδι ίσως κρύβει... παγίδες.

Ματς για... γερά νεύρα, αναμένεται να είναι και αυτό που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγάλεω με πρωταγωνιστές την τοπική ομάδα και την Καλλιθέα (15.00). Οι δύο ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, θα αναζητήσουν σήμερα τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.


Μ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ