Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εξοπλισμοί

Τις περασμένες μέρες, κι ενώ το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε ένα ακόμη πακέτο εξοπλισμών, ΝΑΤΟϊκών προσανατολισμών και σκοπιμοτήτων και ύψους 2,2 δισ. ευρώ, έσπευσαν κάποιοι δημοσιογράφοι και ορισμένα ΜΜΕ, να καλλιεργήσουν προσδοκίες, περί μείωσης των σχετικών κονδυλίων τα επόμενα χρόνια.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ριζικά διαφορετική. Αλλωστε, οι αποφάσεις της πρόσφατης ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής της Πράγας σαφώς προβλέπουν την επέκταση και εντατικοποίηση των εξοπλισμών των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας, ρίχνοντας, μάλιστα, ειδικό βάρος στον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων, στην αγορά «έξυπνων όπλων», κλπ. Το γεγονός επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος, μιλώντας, προχτές, στους ξένους ανταποκριτές, εξήγγειλε την αναθεώρηση του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας «στην κατεύθυνση των νέων υψηλών τεχνολογιών», αλλά μετά το 2005.

Οπότε, μην έχετε την παραμικρή ανησυχία... Πέρα, από τα τεράστια ποσά, που ήδη χρωστάμε για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Πέρα, από τις ήδη προγραμματισμένες αγορές (τανκ, μεταφορικά αεροσκάφη, συστήματα αυτοπροστασίας, κλπ.), που δεν έχουν γίνει ακόμη και θα προσθέσουν κι άλλα ποσά στα χρέη της χώρας προς τις πολυεθνικές των όπλων, οι «φύλακες» έχουν γνώσιν και για το... απώτερο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ