Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΥΠΟΘΕΣΗ 17Ν»
Σενάρια για νέες συλλήψεις

Σε χτεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή» υποστηρίζει ότι αναμένεται η σύλληψη 45χρονου που εργάζεται ως καθηγητής σε περιφερειακό Πανεπιστήμιο. Το άτομο αυτό αναφέρεται ότι ήταν μέλος της «17Ν» τη χρονική περίοδο 1980-1983. Στη συνέχεια εμφανίζεται ως εκτελεστής της «1ης Μάη», και φέρεται από τις αρχές ως δολοφόνος του εισαγγελέα Π. Βερνάρδου το 1989, αλλά εμπλέκεται και στην απόπειρα δολοφονίας του συνδικαλιστή Γ. Ραφτόπουλου, το 1987.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι διωκτικές αρχές έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση του απότακτου αστυνομικού Π. Μπαμπαλή και γνωρίζουν τους δράστες. Την ευθύνη για τη δολοφονία του είχε αναλάβει η οργάνωση «Ιούνης 78». Ομως, το 1985 με προκήρυξή του ο ΕΛΑ αποδέχτηκε την «πατρότητα» της οργάνωσης και ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεσή του.

Σε δημοσίευμά της την περασμένη βδομάδα, η εφημερίδα είχε ρεπορτάζ ότι αναμένονται άλλες πέντε συλλήψεις ατόμων που ήταν μέλη της «17Ν».

Εξαλλου, η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» κάνει αναφορά στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αναφέρονται στην εισήγηση του εισαγγελέα Κ. Καρούτσου, με την οποία παραπέμπονται σε δίκη οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «17Ν». Σύμφωνα με αυτές, οι μάρτυρες «αναγνωρίζουν κατηγορουμένους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί της συμμετοχής τους στα εγκλήματα για τα οποία διώκονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ