Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια χτες, αφού οι άνεμοι που επικράτησαν στο Αιγαίο έφτασαν τα 8-9 μποφόρ. Κανένα επιβατηγό πλοίο δεν απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν μόνον από πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης, χτες ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική, ενώ η κακοκαιρία θα πλήττει περιοδικά πολλές περιοχές της χώρας μέχρι το Σάββατο. Στην Αττική σε κατάσταση ετοιμότητας ήταν στρατιώτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί για το φόβο υπερχείλισης του Κηφισού, ενώ από τις νεροποντές πλημμύρισαν σπίτια στα Καρδάμυλα Χίου, αλλά και στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Αύριο στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο το πρωί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και το Σάββατο, θα επικρατήσουν ενισχυμένοι νοτιάδες στα πελάγη και η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά. Από την Κυριακή και κυρίως στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, θα επικρατήσουν βοριάδες, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ