Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κατερίνα Γιαννοπούλου
Κατερίνα Γιαννοπούλου
Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΎΛΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ, οι οποίοι έντιμα, συνειδητά και μαχητικά, έδωσαν ως το τέλος της ζωής τους τη μάχη για μια καλύτερη ζωή, η σύζυγος και μητέρα Κυριακή Γιαννοπούλου προσφέρει 40 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

φΩΤ.

Στις 27 Νοέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο της ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΧΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942. Στην Κατοχή ήταν αντάρτισσα του ΕΛΑΣ, στον εμφύλιο μαχήτρια του ΔΣΕ και ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στο Κόμμα.

Στη μνήμη της η κόρη της Σοφία, ο γαμπρός της Κώστας Σκαρλάτος και τα εγγόνια της Ζαχαρούλα και Χρήστος προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Γοργόπης Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΗΣ γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Πέλεκα Κέρκυρας.

Με τη συμπλήρωση 22 χρόνων από το θάνατό του προσφέρω στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΗ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 15 ευρώ και 15 ευρώ στο Παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Αννα Δημ. Κόντη

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, του αδελφού μου ΘΕΜΗ και του θείου μου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΩΣΑΪΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

Αναστασία Ελευθεριάδου
Αναστασία Ελευθεριάδου
* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ και του αδελφού μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ζωζώ και Κούλα Μαυρίδου

* * *

Φωτ.3

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ. Συμπληρώθηκαν επίσης 49 χρόνια από τη δολοφονία από τρομοκράτες του πατέρα μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, μελών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ.

Στις 21 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της αγαπητής και αξέχαστης εξαδέλφης μας ΟΥΡΑΝΙΑΣ Χριστοφορίδου - ΧΑΤΖΗ, μέλους τος ΚΚΕ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

Στην άσβεστη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Κατίνα Τσαβαχίδου, Πηνελόπη Ιωαννίδου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΡΕΑ ΜΕΣΣΑΡΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εργατικής Αιγάλεω, 46 ευρώ στο ΚΚΕ.

Προσφέρω ακόμη, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Αιγάλεω, 30 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού του ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ.

Η σύζυγος του Αντρέα Μεσσάρη.

* * *

Φωτ.

Στις 27 του περασμένου Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας. Γεννήθηκε το 1916. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία και με την καταστροφή εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και συνδέθηκε με το επαναστατικό κίνημα.

Γιώργος Ελευθεριάδης
Γιώργος Ελευθεριάδης
Πήρε μέρος στο πόλεμο του '40 - '41. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Ηταν ο πρώτος αντάρτης στον Χολομώντα, με σημαντική δράση ενάντια στους κατακτητές στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση και αναγκάστηκε το 1946 να καταφύγει στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε με το βαθμό του ταγματάρχη.

Πολιτικός πρόσφυγας από του φθινόπωρο του 1949 στην Ουγγαρία, τελείωσε εκεί τη Σχολή Χημείας του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης. Υπήρξε από τα τεχνικά στελέχη του μεταλλουργικού συγκροτήματος «Λένιν ΚοχάσουτΜούβεο» του Μίσκολτς.

Στη μνήμη του αδελφού μου Βασίλη Μαυρίδη και του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, απόστρατου αξιωματικού και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε το 1991, προσφέρω 25 ευρώ για την Κούβα και 25 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σοφία Μαυρίδου - Καραγιάννη.

* * *

Φωτ,

Στις 12 Δεκέμβρη κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπητός μας ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΦΑΔΕΛΛΗΣ. Κι όμως όλοι όσοι τον ζήσαμε έστω και για λίγο από κοντά τον αισθανόμαστε πάντοτε δίπλα μας. Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, με κλονισμένη από καιρό την υγεία του, ήταν πάντα εκεί.

Από κοντά και η συντρόφισσα της ζωής του Παναγιώτα, που του συμπαραστάθηκε ολόψυχα ως τις τελευταίες στιγμές του.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του πρόσφερε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου ο Τ. Καλφαδέλλης αγωνίστηκε.


Χρήστος Ιωσηφίδης
Χρήστος Ιωσηφίδης

ΘΈΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
ΘΈΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ

Αντρέας Μεσσάρης
Αντρέας Μεσσάρης

Βασίλης Μαυρίδης
Βασίλης Μαυρίδης

Δημήτρης Κόντης
Δημήτρης Κόντης

Τάσος Καλφαδέλλης
Τάσος Καλφαδέλλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ