Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραμυθένιο «ταξίδι»

Ογδόντα λιλιπούτειες κούκλες αντιμετωπίζει ο Γκιούλιβερ κάθε Κυριακή, στο θέατρο «Κνωσσός» που παρουσιάζει το έργο «Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των Λιλιπούτειων», ένα μαγευτικό θέαμα για τα παιδιά, με την τεχνική του «μαύρου θεάτρου», σε διασκευή των Γιούρι Στούπελ - Λάμπρου Τσάγκα. Οι 80 λιλιπούτειες κούκλες, που φιλοτεχνήθηκαν στη Βουλγαρία από τη μοναδική στο είδος της γλύπτρια κούκλας «Μαύρου θεάτρου» Ιβα Χατζίεβα, παίρνουν ομιλία, κίνηση και πνοή από τους ηθοποιούς του «Κνωσός», που επί δύο χρόνια εκπαιδεύονται στην τεχνική του «μαύρου θεάτρου». Η παράσταση συμπληρώνεται με ειδικό βίντεο.

Οι κούκλες ζωντανεύουν στη σκηνή, που μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο «Black Box» για να φιλοξενήσει αυτή τη θεατρική περιπέτεια που εξάπτει τη φαντασία.

Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπρου Τσάγκα, η μουσική του Γιούρι Στούπελ, τα σκηνικά επιμελείται ο Σάββας Πασχαλίδης. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Βασίλη Αναστασιάδη. Παίζουν: Γιάννης Κατσάμπας (Γκιούλιβερ), Τάκης Λιατζιβίρης, Νίκος Καραγιώργης, Γιάννης Μπίμης, Ολγα Παππά, Ντομένικα Ρέγγου, Ειρήνη Μανωλοπούλου, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Ουρανία Αργυροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ