Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ζωή στην «ομίχλη»

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ στην ταινία «Το αγοράκι»
Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ στην ταινία «Το αγοράκι»
Μια τρυφερή ταινία με τον πληθωρικό Ζεράρ Ντεπαρτιέ και ένα θρίλερ του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ, ξεχωρίζουν απόψε το βράδυ.

«Σχισμένο παραπέτασμα», σε σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ. Ο περίφημος Αμερικανός επιστήμονας Μάικλ Αρμστρονγκ, με ειδικότητα στους πυραύλους, βρίσκεται, μαζί με τη γραμματέα του Σάρα Σέρμαν, στην Κοπεγχάγη για να παρακολουθήσει ένα διεθνές συνέδριο. Ο Μάικλ αρχίζει να κινείται ύποπτα. Η Σάρα τον ακολουθεί στην Ανατολική Γερμανία, όπου ο Μάικλ προσπαθεί να αυτομολήσει. Τα μπλεξίματα είναι πολλά και το ζευγάρι θα παρασυρθεί σε μια εξαντλητική καταδίωξη προκειμένου να σώσει τη ζωή του... Μια ταινία που δε συγκαταλέγεται στις μεγάλες κινηματογραφικές «στιγμές» του Χίτσκοκ. Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Τζούλι Αντριους, Λίλα Κέντροβα, Ταμάρα Τουμάνοβα, Βόλφγκανγκ Κίλινγκ, Γκίντερ Στρακ, Κάρολαϊν Κόνγουελ κ.ά. (ΝΕΤ, 24.00).

«Το αγοράκι», σε σκηνοθεσία Μορίς Πιαλά. Ο 40άρης Ζεράρ είναι ένα αιώνιο παιδί που έχει μια καλή δουλιά, δύο πρώην συζύγους, ένα γιο, τον 4χρονο Αντουάν και μια σειρά από ερωμένες. Είναι ένα εκκεντρικό άτομο, το οποίο θέλει τη θαλπωρή της οικογένειας, όχι όμως και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται. Εγκαταλείπει τον Αντουάν και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του, απορρίπτοντας κάθε δεσμό που θα τον έδενε με τη γυναίκα του, Σοφί. Επισκέπτεται σαν κομήτης το παιδί του, με εντυπωσιακά δώρα, ενίοτε έχει ερωτικές επαφές με τη μητέρα του (και πρώην γυναίκα του), αλλά απορρίπτει κάθε δεσμό που θα τον έδενε ουσιαστικά με την οικογένεια, αδιαφορώντας αν με αυτή του τη στάση πληγώνει τους άλλους. Ομως ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του τον αναγκάζει να επιστρέψει στην επαρχία. Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Αντουάν Πιαλά, Ζεραλντίν Παΐλας, Ντομινίκ Ροσερό, Φαμπιέν Μπεμπ (ΕΤ-3, 21.00).

«Γορίλες στην ομίχλη», σε σκηνοθεσία Μάικλ Απτεντ. Η περιπέτεια - χρονικό μιας ισχυρής προσωπικότητας, της αφοσιωμένης ανθρωπολόγου, Νταϊάν Φόσεϊ και του απροσδόκητου θανάτου της. Η ταινία γυρισμένη στην Αφρική, αντανακλά τις τεράστιες προκλήσεις στη ζωή της Φόσεϊ και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της έρευνάς της. Εκτυλίσσεται με ρεαλιστικό τρόπο, περιγράφοντας μια γυναίκα που μάχεται και υπεραμύνεται της αγάπης της για τους γορίλες. Πρωταγωνιστούν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπράιαν Μπράουν, Τζούλι Χάρις, Βέγκουν Βαχίρα, Ιαν Γκλεν (ΕΤ-1, 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ