Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεν προλαβαίνει το 2004...

Εως απαισιόδοξος δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Νίκος Κούρκουλος, όσον αφορά στην ολοκλήρωση μέχρι το 2004 των εργασιών επισκευής του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου.

«Απ' τη στιγμή που ξεκινήσαμε», σχολίασε, με αφορμή το πρόγραμμα της Πειραματικής Σκηνής, ο Ν. Κούρκουλος, «ήξερα ότι το 2004 δε θα είναι έτοιμο: από όλες τις διαδικασίες, διαγωνισμούς, μελέτες. Χρειάστηκε ένας χρόνος για την αρχική μελέτη, ώστε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το κτίριο. Σύντομα θα γίνει η ανάθεση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εχει γίνει εντατική έρευνα, ώστε να δούμε πώς ακριβώς ήταν το θέατρο όταν παραδόθηκε από τον Τσίλερ. Κάτω από τόνους σοβά και επιστρώσεις πλαστικού χρώματος, βρήκαμε όμορφα, αξιόλογα σχέδια, αναπαραστάσεις, που επί δεκαετίες ο επισκέπτης του Εθνικού Θεάτρου δεν είχε δυνατότητα να δει».

Ετσι, λοιπόν, είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου. Πάντως το 2003 θα κλείσει για το κοινό και η αίθουσα της Νέας Σκηνής. Θα λειτουργεί, όμως η Πειραματική Σκηνή, ενώ τις άλλες παραστάσεις θα στεγάζουν το «Κοτοπούλη-Ρεξ», το θέατρο «Κάππα» και πιθανώς και άλλη αίθουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ