Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός στους ανάπηρους του ΔΣΕ

Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων (ΠΕΑΤΑΘ) - ΔΣΕ, στην έκτακτη συνέλευσή τους, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, ήταν: Εκλογή αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και εξέταση της εξέλιξης της πορείας των ανεκπλήρωτων αιτημάτων των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΤΑΘ, Δ. Κασιούρας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο βασικό αίτημα της Ενωσης που είναι η εξομοίωση των αναπήρων του ΔΣΕ και του εμφυλίου γενικότερα, με τους ανάπηρους των άλλων πολέμων. Το πρόβλημα αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε θέλει να το λύσει, με αποτέλεσμα οι ανάπηροι του ΔΣΕ να στερούνται μιας σειράς ευεργετημάτων που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι ανάπηροι, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφορολόγητο αυτοκίνητο για όσους το δικαιούνται, διεκδίκηση περιπτέρου, χορήγηση αναπηρικής ταυτότητας. Επίσης στην ομιλία του ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι απανωτές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προς αυτούς ήταν ψεύτικες, παραπλανητικές και απέβλεπαν στην εξαπάτηση των αναπήρων του ΔΣΕ και στην πολιτική τους εκμετάλλευση.

Οι αγωνιστές του ΔΣΕ που πήραν μέρος στη συνέλευση καταδίκασαν την εχθρική στάση της κυβέρνησης προς αυτούς, καθώς και την τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων που αποτελούν κοροϊδία για το άτομό τους. Τέλος, αποφάσισαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, για την ολοκλήρωση των αιτημάτων της υλικής και ηθικής αποκατάστασής τους και να αποκαλύψουν πόσο αισχρή, απάνθρωπη και μισαλλόδοξη είναι η πολιτική αυτή των ιθυνόντων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Κι αυτό, μάλιστα, τη στιγμή που στους διώκτες τους και συνεργάτες των φασιστών κατακτητών, στους ταγματασφαλίτες και στους διάφορους εκπροσώπους του παρακρατικού μηχανισμού, η κυβέρνηση χορηγεί πλουσιοπάροχες συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ