Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΤΑΣΙΑ
Προσφορές στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα

Φωτ.

  • Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει 150 ευρώ και ο Κώστας Κολυβάς (Κάπας) 50 ευρώ.
  • Ο Σόλων Βέρας προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων του ΚΚΕ.
  • Ο Σπύρος Μαρίνης προσφέρει 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Ο Σταμάτης και η Εφη Βουλαρίνου προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Μεσογείων του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του συγκρατουμένου του κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ο Σωτήρης Κράνιας, αντιστασιακός, Μακρονησιώτης, προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.
  • Τα μέλη της ΚΟΒ Κολωνού - Πλάτωνα του ΚΚΕ προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του αδικοχαμένου, αξέχαστου συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, του νεαρού αγωνιστή του 15% για την Παιδεία, του 114 και για τη μόνιμη σημαντική παρουσία του στους αγώνες των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων της περιόδου 1958-1964 για την απόλυσή τους και τη γενική αμνηστία, στην ομάδα εκείνη των πρωτοπόρων παιδιών που δέχονταν, πρώτα εκείνα, τους ξυλοδαρμούς και την αγριότητα της Αστυνομίας, προσφέρουμε για την πρώτη μέρα την Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Σμύρνης.

Μ. Π.

* * *

  • Στη μνήμη των ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, ο Νίκος και η Πόπη Πικνή προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ του Αποστόλου. Αφησε την τελευταία του πνοή στο μακρινό Ουζμπεκιστάν, στην πόλη Τσιρτσίκ, περιμένοντας χρόνια τώρα τον επαναπατρισμό του και την επιστροφή στην πατρίδα, για την οποία αγωνίστηκε στα χρόνια της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, καθώς και ως μαχητής του ΔΣΕ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
Η απάνθρωπη πολιτική των κυβερνήσεων της Ελλάδας με το ρατσιστικό όρο του «γένους», στέρησε στον Ελληνα αγωνιστή Νίκο Καλτσά, από το χωριό Κοκκωτοί Αλμυρού, τη δυνατότητα να γυρίσει στην πατρίδα. Αιτία στάθηκε το ότι η σύζυγός του, Σουλτάνα Κυρλίνη, ήταν κόρη Ελληνα σλαβόφωνου!

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, σαν δεύτερη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο εξάδελφός του Γιώργος Σύρος

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΥΡΤΖΗ, αγωνιστή της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης, από την Πρέβεζα, προσφέρουμε 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίτσα Παπανικολάου

* * *

ΦΩΤ.

Στις 8.12.2000 έφυγε από κοντά μας η ΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, το γένος Γιαχουντή. Σήμερα γίνεται το μνημόσυνό της.

Γεννήθηκε το 1929 στην Ομβριακή Δομοκού. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, διώχτηκε λόγω της αντιστασιακής δράσης της οικογένειάς της. Ο πατέρας της Δημήτρης Γιαχουντής εξορίστηκε στα Γιούρα.

Η Τασία Καραγκούνη με τον αδερφό της ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΧΟΥΝΤΗ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1948 στο Καρπενήσι, το φθινόπωρο του '47, εντάχτηκαν στο ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Αγράφων. Εως τις 25 Μάρτη 1948, βρισκόταν στη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο τάγμα Αγραφιώτη, πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις. Τον Ιούλη του 1949 πιάστηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας. Κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ, από τις 2 Φλεβάρη 1950 έως τις 20 Οκτώβρη 1956. Από το 1963 έζησε στο Ασημοχώρι Καρδίτσας παντρεμένη με τον Βασίλη Καραγκούνη.

ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Βασίλης Καραγκούνης και τα παιδιά της Κώστας και Χρυσούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Ο Χρήστος Μπακόπουλος, στη μνήμη του κομμουνιστή αδελφού του ΤΑΚΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρει 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Αχαΐας.


ΚΑΛΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΛΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ