Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ναι» και στα έργα για το νέο Μουσείο Ακρόπολης

Τη συνέχιση των έργων για την κατασκευή του νέου Μουσείου Ακρόπολης πρότεινε ο εισηγητής Π. Πικραμένος κατά τη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφυγής κατοίκων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν πλειάδα αποφάσεων της Πολιτείας, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν τον υπουργό Πολιτισμού.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας αντιβαίνουν διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ευρώπης (Γρανάδας, Λονδίνου), οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμους από τη χώρα μας.

Αντίθετα, ο εισηγητής πρότεινε να απορριφθούν όλες οι αιτιάσεις των προσφευγόντων και ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας είναι νόμιμες. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν δύο περίπου βδομάδες και το Τμήμα Αναστολών απέρριψε ανάλογες προσφυγές και είχε κρίνει ότι σε περίπτωση που αποκαλυφθούν νέες αρχαιότητες, οι εργασίες διακόπτονται και ξεκινά ανασκαφή. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ακόμη και στο σημείο που αυτή τη στιγμή δεν έχουν αποκαλυφθεί αρχαιότητες και που τυπικά μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες, αυτές είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, αφού το πιθανότερο είναι να βρεθούν νέες αρχαιότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ