Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα του χειμώνα

«Πόρος», αυγοτέμπερα σε ξύλο του Β. Παπανικολάου
«Πόρος», αυγοτέμπερα σε ξύλο του Β. Παπανικολάου
Εγκαινιάζεται στις 10/12 στην γκαλερί «έκφραση» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Παπανικολάου. Στα έργα του ο καλλιτέχνης έχει ως αφετηρία χώρους στους οποίους έζησε. Φορτισμένος με καθημερινές μνήμες αποδίδει περισσότερο την ατμόσφαιρα και τη συναισθηματική φόρτιση, παρά αυτή καθαυτή την εικόνα. Εργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων: μεικτές τεχνικές, λάδι, αυγοτέμπερα, ακουαρέλα, συνθέτουν ένα μικρόκοσμο, ένα άθροισμα από μνήμες, που αποτελούν το φανταστικό «σπίτι» του.

Οπως σημειώνει ο Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος προλογίζοντας την έκθεση, ο καλλιτέχνης «δε θέλει να τραβήξει το βλέμμα μας σε ευρηματικές συνθέσεις, δεν εκβιάζει την ισορροπία μας με παράδοξες "ευρυγώνιες" προοπτικές, δεν πασχίζει να επιχρωματίσει φωτογραφίες αποτυπωμένες στον καμβά με τα δεκανίκια μηχανών προβολής, να μας θαμπώσει με την οφθαλμαπάτη, τάχα πως έχει την ακρίβεια και την ικανότητα του απαράμιλλου σχεδιαστή. Αυτά δεν τον αφορούν. Είναι βλέψεις έξω από τη ζωγραφική...».

  • Εκθεση ζωγραφικής της Ελένης Φραγκίδου παρουσιάζει (έως τις 18/12) η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Σταυρούπολης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου. Η ζωγράφος, χρησιμοποιώντας σκόνες αγιογραφίας, μολύβια ακουαρέλας, κάρβουνο και μεικτή τεχνική πάνω σε ξύλα, παρουσιάζει τέσσερις ενότητες: «Πόδια», «Σκουριά», «Ονειρα» και «Αναζήτηση».
  • Με πηγή έμπνευσης τις αντιφάσεις στη θέα ενός ηφαιστείου - φόβος, δέος, αμηχανία - η Λουκία Κωνσταντίνου παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών τη δεύτερη ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ηφαίστεια». Οι αντιθέσεις έδωσαν στη ζωγράφο τη δυνατότητα να εκφραστεί με ευαισθησία και να μας ταξιδέψει σ' ένα διαφορετικό κόσμο. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Διάρκεια έως τις 15/12.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ