Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Αλυτα τα κυκλοφοριακά προβλήματα

Στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά Καβάλα - παρά τη λειτουργία της Εγνατίας - έχουν γίνει σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επηρεάζουν σημαντικά την κυκλοφοριακή ικανότητα σε βασικούς δρόμους που επέχουν θέση εθνικών οδών, όπως η «Γαλλικής» και «Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το θέμα φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, οι οποίοι υπέβαλαν και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης. Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Σε ποιες περιπτώσεις δρόμων μέσα στην Καβάλα συμμετείχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων στη μελέτη και κατάταξη των οδών στις προβλεπόμενες κατηγορίες και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν και ισχύουν από την άποψη αυτή; Αν έχουν νομοθετηθεί προδιαγραφές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ., ελάχιστο πλάτος οδοστρώματος) για κάθε κατηγορία οδού και ποια είναι αυτά; Και τέλος, σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα της περιμετρικής Καβάλας από άποψη οριστικής μελέτης, δημοπράτησης και εξασφάλισης χρηματοδότησης;».

Ακόμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους υπουργούς να καταθέσουν: τις εισηγήσεις που τυχόν έκαναν ενόψει έκδοσης από το Δήμο Καβάλας Κανονιστικών Πράξεων σχετικών με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας και πίνακα των βασικών οδών της πόλης καθώς και των παρακαμπτηρίων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ