Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε ακατάλληλο χώρο το Εμπορευματικό Κέντρο

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Τον κίνδυνο να ακυρωθούν αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας λόγω εγκατάστασης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας (ΕΚΘ)σε ακατάλληλο χώρο, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στους υπουργούς Γεωργίας, Οικονομίας - Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν το ζήτημα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας του ΕΚΘ στις εγκαταστάσεις του σιλό της ΚΥΔΕΠ στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Επικαλούνται πληροφορίες ότι ενώ αναμένεται άμεσα πρόταση του Περιφερειάρχη προς το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών (ΥΜΕ) για τη χωροθέτηση του ΕΚΘ, ιδιώτης κατέθεσε προσφορά για να αγοράσει τους χώρους της ΚΥΔΕΠ. Η προσφορά θα εξεταστεί από την Αγροτική Τράπεζα.

Επισημαίνουν την άποψη των φορέων της Μαγνησίας που θεωρούν ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις είναι οι καταλληλότεροι χώροι για να λειτουργήσει εκεί το ΕΚΘ. Οτι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας συντάσσει μελέτη χωροθέτησης του ΕΚΘ, όπου τεκμηριώνει σαν τον καταλληλότερο χώρο, αυτόν του κόμβου Βελεστίνου, μεταξύ Βόλου - Λάρισας.

Υπογραμμίζουν ότι η πώληση των εγκαταστάσεων της ΚΥΔΕΠ σε ιδιώτη, σημαίνει λειτουργία του ΕΚΘ σε άλλες, ακατάλληλες εγκαταστάσεις, με κίνδυνο να ακυρωθούν αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι βουλευτές υποστηρίζουν το αίτημα των φορέων της Μαγνησίας να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια πώλησης μέχρι να προσδιοριστεί από το υπουργείο ΥΜΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο χώρος λειτουργίας του ΕΚΘ. Καλούν δε, τους συναρμόδιους υπουργούς να ικανοποιήσουν το αίτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ