Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Εκδηλώσεις για τη Μάχη του Μικρού Χωριού

Ο Δήμος Ποταμιάς, η Αδελφότης και ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών και άλλοι μαζικοί φορείς του Νομού Ευρυτανίας, για να τιμήσουν την επέτειο των 60 χρόνων από τη μάχη του Μικρού Χωριού και τη θυσία των 13 Εθνομαρτύρων, διοργανώνουν τριήμερο (13,14,15 Δεκεμβρίου 2002) εκδηλώσεων στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει στόχο να αναδείξει το πολύπλευρο έργο της Εθνικής Αντίστασης: Στον αγώνα κατά των κατακτητών για την απελευθέρωση της χώρας, αλλά και σ' όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούσαν τον πολύπαθο λαό μας, από την επιβίωσή του, την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της λαϊκής δικαιοσύνης και της λαϊκής Παιδείας κλπ., με τη συμμετοχή πολλών πανεπιστημιακών και άλλων ανθρώπων της διανόησης.

Περιλαμβάνει, ακόμα, μαρτυρίες αγωνιστών που συμμετείχαν στη μάχη του Μικρού Χωριού, όπως και για το τυπογραφείο της Αντίστασης στο Μ. Χωριό (Δ. Κρίκος, αντιστασιακός), ομιλία για την Εθνική Αντίσταση (Σάββατο) στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (θέση Λόγγοβες Μ. Χωριού) από το Σπύρο Μπέκιο(Καπετάν Λάμπρο), πρωταγωνιστή της Μάχης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ