Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυθαιρεσίες στις προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών του Τ. Τσιόγκα, Αντ. Σκυλλάκου και Ν. Γκατζή προς τον υπουργό Παιδείας, με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικού στη Λάρισα.

Ο λόγος για τη Γλυκερία Χασιώτου, η οποία, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, προσελήφθη ως ωρομίσθια προκειμένου να διδάξει σε πέντε δημοτικά σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ολοήμερα σχολεία». Μετά από 15 μέρες και ενώ η εκπαιδευτικός είχε αναλάβει υπηρεσία, της ανακοινώθηκε η απόλυση της επειδή όπως ισχυρίζεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι η παραπάνω απόφαση γεννά πολλά ερωτηματικά.

«Το συγκεκριμένο γεγονός αποκαλύπτει πλήρη αδιαφάνεια και δυνατότητα αυθαιρεσίας, όσον αφορά στις προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αλλά δημιουργεί και μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτικό η οποία, με ευθύνη της Διεύθυνσης ΠΕ Λάρισας, βρέθηκε άνεργη και με ασφυκτικά περιορισμένη τη δυνατότητα ανεύρεσης εργασίας στην εκπαίδευση, αφού βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του πρώτου τριμήνου», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Και ρωτούν τον υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ο έλεγχος των προσλήψεων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών και η αντιμετώπιση τυχόν αυθαιρεσιών, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ανάκληση της παράνομης, από ό,τι φαίνεται, απόλυσης και επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού. Ρωτούν επίσης τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς και την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2018-10-05 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών - γονιών αύριο (2016-06-03 00:00:00.0)
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα της ΕΛΜΕ (2009-04-11 00:00:00.0)
Προθεσμία για τους αναπληρωτές (2002-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ