Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ
Να έχετε... κουράγιο

Προκαταλαμβάνοντας τις εξελίξεις, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τ. Μίλερ, χαρακτήρισε τις μέρες που διανύουμε ως τις κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών και προέβλεψε (...) ότι στη Σύνοδο της ΕΕ στην Κοπεγχάγη «είναι πολύ πιθανό να έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία» σε σχέση με την ένταξη της Κύπρου και την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ξεκαθάρισε πως η επιτυχία θα αφορά τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς της χώρας του.

Συγκεκριμένα ο Τ. Μίλερ, δήλωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε: «Δεν ξέρω ακριβώς τι θα γίνει. Είναι πιθανό να έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ξέρω ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλιά σε πολλές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας και πολλή δουλιά θα γίνει και κατά την επόμενη βδομάδα. Υπάρχουν πολλές πρωτοεμφανιζόμενες ευκαιρίες και το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε να τις εκμεταλλευτούμε».

Βέβαια επέμενε πως δεν κάνει «προβλέψεις», όμως πρόσθεσε ότι «οι μέρες που έρχονται θα είναι ίσως οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών» γι' αυτό συνέστησε «σύνεση και κουράγιο». Και κατέληξε σημειώνοντας πως «οι ΗΠΑ σαν ισχυρός φίλος των λαών Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας, στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για να βοηθήσει τα δύο μέρη να βρούνε μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα», το οποίο ο ίδιος κατέστησε - μέσα από τη δήλωσή του - ως διμερές πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ