Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ
Αγωνιστική απάντηση στις επιλογές του κεφαλαίου

Να μη λείψει κανείς από τα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις διάφορες πόλεις της χώρας στις 12 του Δεκέμβρη και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη (12 και 13 Δεκέμβρη) όπου θα δρομολογηθούν νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Θα μπουν στο τραπέζι νέα σχέδια χτυπήματος των εργαζομένων και των λαών.

Οι μαζικοί φορείς εργατών, ΕΒΕ, νεολαίας και άλλοι που συναποτελούν τη «Δράση Θεσσαλονίκη 2003» έχουν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που θα στείλουν μήνυμα αντίθεσης στις βάρβαρες επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου μέσω των οποίων προσπαθεί να ξεπεράσει τη διαρκώς οξυνόμενη οικονομική κρίση του καπιταλισμού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί μέχρι και την περασμένη Παρασκευή από Επιτροπές της «Δράσης Θεσσαλονίκη 2003» και άλλους φορείς, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις θα γίνουν:

- Στις 12 Δεκέμβρη: Αθήνα (6.30 μ.μ., Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), Αλεξανδρούπολη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Ξάνθη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κόρινθος (6.30 μ.μ., Περιβολάκια), Αγρίνιο (6 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας), Χανιά (7.30 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Στα Γιάννενα η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνει συζήτηση για το Κυπριακό στις 8.30 μ.μ., (Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Αραβαντινού 5). Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η «Δράση Θεσσαλονίκη 2003».

- Στις 11 Δεκέμβρη: Πάτρα (6 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο), Λάρισα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Τη συμμετοχή τους στο παναχαϊκό συλλαλητήριο της Πάτρας αποφάσισαν και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιάλειας και η Επιτροπή Ειρήνης Αιγίου, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στο Αίγιο (5 μ.μ., στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών «Βενζινάδικα»).

- Στις 10 Δεκέμβρη: Πειραιάς (6 μ.μ., πλατεία Κοραή).

  • Σύσκεψη φορέων στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9/12 στις 7.30μμ με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής «Θεσσαλονίκη Δράση 2003». Καλούνται όλοι οι φορείς και προσωπικότητες της Καβάλας που αντιτίθενται στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ