Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Στάση εργασίας αύριο

Διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) με τον όμιλο «Golden Aviation», του Στ. Ρέστη, που η ίδια είχε απορρίψει στην προηγούμενη διαδικασία, αποφάσισε να αρχίσει η κυβέρνηση! Οι εργαζόμενοι στην εταιρία, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη την πλήρη αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο, με πρωτοβουλία της ΟΣΠΑ, έχουν εξαγγείλει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οδό Βασ. Σοφίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία από τις διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν σε δύο μήνες, θ' αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο όμιλο - κατά την αξιολόγηση του «συμβούλου» της κυβέρνησης - που είναι η «Aegean Airlines», του ομίλου Θ. Βασιλάκη. Της ανταγωνίστριας δηλαδή εταιρίας της ΟΑ, οι εκπρόσωποι της οποίας έχουν καταγγείλει στην Κομισιόν την κυβέρνηση για «παράνομη χρηματοδότηση» στην ΟΑ!

Σημειώνεται ότι η νέα ΟΑ που ...οραματίζεται η κυβέρνηση, θα είναι μια εταιρία περιφερειακής εμβέλειας, χωρίς υπερατλαντικό δίκτυο, με στόλο 17 αεροσκαφών, από τα 47 που έχει σήμερα η ΟΑ, και 1.800 εργαζόμενους, από 4.500 που έχει σήμερα. Η νέα ΟΑ θα έχει αμιγώς πτητικό έργο, χωρίς άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ