Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα τέχνης στη Βουλή

Περισσότερα από εκατό έργα από τη συλλογή της Βουλής φιλοξενούνται στην έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Περιστύλιο του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για 67 ελαιογραφίες, 5 υδατογραφίες, 11 έργα μεικτής τέχνης, 7 λιθογραφίες, 2 ταπισερί, 2 προτομές, 6 κεραμικά πιάτα και 12 βιβλία με καλλιτεχνική εικονογράφηση, δημιουργίες σημαντικών καλλιτεχνών μας. Εργα των: Σπ. Βασιλείου, Δ. Γαλάνη, Δ. Γιολδάση, Γ. Γουναρόπουλου, Ν. Γύζη, Λ. Κογεβίνα, Σ. Παπαλουκά, Κ. Παρθένη, Β. Σεμερτζίδη, Γ. Τσαρούχη, Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα κ.ά.

Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου «η προσπάθεια συγκρότησης της έκθεσης ξεκίνησε το 1995 με τη βοήθεια της Επιτροπής Τέχνης και Πολιτισμού του Κοινοβουλίου, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Τέτση. Τα έργα, δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αποκτήθηκαν κυρίως από συμμετοχή της Βουλής σε δημοπρασίες έργων τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Στην έκθεση δε θα παρουσιαστούν όλα τα έργα της συλλογής λόγω ανεπάρκειας χώρου. Ετσι, δεν περιλαμβάνεται και η ιστορική συλλογή της Βουλής, η οποία αποτελείται κυρίως από προσωπογραφίες των προέδρων της Βουλής και των πρωθυπουργών.

«Η συλλογή δεν περιλαμβάνει έργα μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης» ανέφερε ο ακαδημαΐκός, ζωγράφος Π. Τέτσης. «Αυτό που ενδιαφέρει είναι η καλή ζωγραφική και ο βασικός σκοπός είναι η ποιότητα». Σημειώνουμε ότι την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ