Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόκληση ολκής

Αυτό, είναι από τα απίστευτα και - το λιγότερο - αποτελεί πρόκληση ολκής και εθνική ντροπή. Ο λόγος για το «Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2002 - 2006» (ΕΠΣΑ) που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας. Δε θεωρούμε εθνική ντροπή μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημοσιοποιεί την οικονομική πολίτικη που της υπέδειξε το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, με γνώμονα τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού πολυεθνικού κεφαλαίου. Αυτό είναι γνωστό, από το 1992, όταν ΟΛΟΙ οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και της Πολιτικής Ανοιξης - με εξαίρεση τους βουλευτές του ΚΚΕ - υπερψήφιζαν (ερήμην του ελληνικού λαού) την περιβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ, εν γνώσει τους ότι παραχωρούσαν τα δικαιώματα άσκησης της εθνικής πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Πρόκληση και εθνική ντροπή, αποτελεί και το γεγονός ότι το «ΕΠΣΑ 2002 - 2006» που δόθηκε στους δημοσιογράφους στην Αθήνα, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, ήταν στην... αγγλική γλώσσα!. Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Στην αγγλική! Κι αυτό, συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας δεν έδωσε έκθεση ή πρόγραμμα που συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου, σε ξένη γλώσσα. Αντίθετα, πολλές φορές μέχρι σήμερα, ανάλογα με το πώς βόλευε την κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έδινε στους δημοσιογράφους μεταφρασμένες στην ελληνική γλώσσα, εκθέσεις του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ κλπ.

Αν λοιπόν η παράδοση του ΕΠΣΑ 2002 - 2006 στην αγγλική γλώσσα, δεν είναι εθνική ντροπή και δείγμα εθνικής υποτέλειας, τότε τι είναι; Μήπως, με αυτή την τακτική η κυβέρνηση Σημίτη θέλει να μας πει ότι πήρε έτοιμο από τις Βρυξέλλες το κείμενο και δεν πρόλαβε να το μεταφράσει στα ελληνικά ή μήπως θέλει να προετοιμάσει το έδαφος και για την πλήρη κατάργηση της ελληνικής γλώσσας; Μήπως;


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ