Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να φτιάξουμε την «άλλη» τηλεόραση

Είμαι και εγώ ένας «Τηλέπαθος» και θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου γι' αυτά που διαδραματίζονται στην τηλεόραση. Μέσα λοιπόν στο θολό έως μαύρο τοπίο των εκπομπών της, ελάχιστες είναι οι τηλεοπτικές οάσεις όπου μπορεί κάποιος νοήμων και σώφρων άνθρωπος να ...«ξεδιψάσει».

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι η συσσώρευση τόσου τηλεοπτικού σκουπιδιού για χρόνια, έχει δηλητηριάσει το πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρο του λαού μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια παθητικότητα και δεκτικότητα στη μετριότητα και κακή ποιότητα των προγραμμάτων. Επίσης την κακή χρήση της γλώσσας, τη ρουφιανιά, την υποταγή, τη διαπόμπευση και τόσα άλλα αρνητικά στοιχεία, ένα μεγάλο μέρος του λαού τα δέχεται μοιρολατρικά και τα ενστερνίζεται, σαν τρόπο ζωής, ιδίως οι νέοι.

Ο ψυχωτικός αυτός καταναγκασμός ταυτοποίησης αυτού του «στιλ» έχει ξεπεράσει τα όρια της επιδημίας. Οι συγχρονισμένες προσπάθειες των κρατούντων στα ΜΜΕ, για τον «εμβολιασμό» όλου του πληθυσμού με τον «ορό πιθηκισμού» και με την ανοχή και τη συμβολή των κρατούντων της εξουσίας, πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

Πιστεύω ότι την πολιτιστική ανάσα μέσα και έξω από το σπίτι, θα μπορούσαν να φέρουν οι ριζοσπαστικές αλλαγές που συνδέονται αναμφισβήτητα με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Την εναλλακτική αυτή πρόταση, που θα μπορούσε να αντισταθμίσει κατ' αρχήν την αισθητική του τοπίου των ΜΜΕ, ιδιαίτερα της TV, κάλλιστα θα πρόσφερε ο «902» TV. Ομως ο «902», σήμερα, έχει τη δυνατότητα αυτή; Εχει το στελεχικό δυναμικό που να μπορεί να «ανταγωνιστεί» την άλλη πλευρά, με προγράμματα τέτοια που να είναι αρεστά σε μεγάλο μέρος των τηλεθεατών; Νομίζω πως δεν έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά του Σταθμού είναι πενιχρά, στηρίζονται στο κουπόνι κτλ. Ομως εδώ πρέπει να αναδειχτούν όλες οι ανθρώπινες αξίες που κουβαλά ο κομμουνιστής και αυτές είναι η ανιδιοτελής προσφορά, ο εθελοντισμός. Αραγε έχουν αξιοποιηθεί αρκετά οι πνευματικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου που είναι είναι φιλικά προσκείμενες στο χώρο του ΚΚΕ;

Τέλος, θα 'θελα να επισημάνω ότι και η εμβέλεια του «902» TV δεν είναι ικανοποιητική. Πολλές περιοχές δεν μπορούν να έχουν καθόλου εικόνα, μια από αυτές είμαστε και εμείς εδώ στο Γαλάτσι. Ευελπιστούμε και περιμένουμε να δούμε και εμείς την «άλλη τηλεόραση».


ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΚΑΣ
Γαλάτσι Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ