Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
«Ράπισμα» της αντεργατικής πολιτικής

Ενα πραγματικό «σφυροκόπημα» δέχτηκε η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης από τους βουλευτές του ΚΚΕ στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή Επερώτησης του Κόμματος για τις εργασιακές σχέσεις. Με χειροπιαστά παραδείγματα οι βουλευτές του ΚΚΕ παρουσίασαν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, μια πραγματικότητα που η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται, και στηλίτευσαν την ακολουθούμενη πολιτική που μόνα αποτελέσματα έχει την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και ταυτόχρονα τη συσσώρευση αμύθητων κερδών στα θησαυροφυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απέδειξαν πως η μέχρι τώρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα που πλασάρονται ως μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της σημερινής κατάστασης. Ενώ κατέδειξαν την πηγή του κακού, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τονίζοντας ότι συνένοχες στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της εργατικής τάξης είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συναινούν στον «ευρωμονόδρομο».

Θλιβερός απολογητής της κυβερνητικής πολιτικής ο υφυπουργός Εργασίας που επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους, κατηγορώντας τους ότι δε δέχονται τις δουλιές που τους δίνονται! Και παράλληλα κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη! Και δε θα μπορούσε παρά να προσπαθήσει να αντιστρέψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος διάφορα φαιδρά, περί της πτωτικής πορείας της ανεργίας κ.ά. Πήρε φυσικά αποστομωτική απάντηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ