Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ)
Τον μετατρέπουν σε προβληματικό φορέα

Η ΓΣΕΒΕΕ διαμαρτύρεται για τις τσουχτερές αυξήσεις στις εισφορές, τις ισχνές αυξήσεις στις συντάξεις, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση το ασφαλιστικό ταμείο των ΕΒΕ και ζητά συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας

Σε προβληματικό ταμείο μετατρέπουν το νέο ασφαλιστικό φορέα των ΕΒΕ η κυβέρνηση και η διοίκηση του Ταμείου. Και ενώ οι αυξήσεις των εισφορών αυξάνονται κατά 8%, αντίθετα, οι αυξήσεις προς τους συνταξιούχους είναι της τάξεως μόλις του 3%, καθιστώντας τις συντάξεις, σε συντάξεις πείνας. Την ίδια στιγμή, το κράτος, δεν καταβάλλει τις εισφορές ύψους 147 δισεκατομμυρίων δραχμών. Για τα θέματα αυτά η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο και το διοικητή του ΟΑΕΕ Κ. Κόντο.

Ειδικότερα η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει πως:

1. Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των οφειλών του κράτους προς τον ΟΑΕΕ και δε δεχόμαστε διαπραγματεύσεις και ρυθμίσεις που άμεσα παραγράφουν τα χρέη. Ηδη τα χρέη έφτασαν τα 147 δισ. δραχμές και προκειμένου η κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι της μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της, έδωσε στον ΟΑΕΕ το 1/7 από αυτά παραπέμποντας για τα υπόλοιπα σε «ρύθμιση αποπληρωμής»! Δυστυχώς με την τακτική της στοχεύει στην αναπόφευκτη μετατροπή του σε προβληματικό ταμείο, υπονομεύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

2. Η αναγκαστική μετάταξη περίπου 180 χιλιάδων ΕΒΕ με συναίνεση του κράτους και διοίκησης του ΟΑΕΕ από τη Ζ' στην Η' ασφαλιστική κατηγορία ΤΕΒΕ και η σοβαρή επιβάρυνση των εισφορών είναι απαράδεκτα και μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Δεν αποδεχόμαστε παρόμοιες πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» σε βάρος ασφαλισμένων συναδέλφων μας. Ζητάμε την αναστολή της μετάταξης.

3. Είμαστε αντίθετοι με την περικοπή εκατοντάδων γιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΟΑΕΕ γιατί στερούν πολλούς συναδέλφους μας από παροχή υπηρεσιών υγείας. Δυστυχώς με τέτοια λογική ο κλάδος υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται εξωθώντας σε ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ζητάμε την άμεση έγκριση όλων των γιατρών του ΟΑΕΕ.

4. Η προγραμματισμένη αύξηση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 3% και η αύξηση των εισφορών κατά 8% με συμφωνία ΟΑΕΕ και κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την τάση να επιρρίπτονται διαρκώς μεγαλύτερα βάρη στους ασφαλισμένους για να καλύπτεται η μειούμενη συμμετοχή του κράτους και να διατηρούνται οι συντάξεις σε επίπεδο πείνας. Ζητάμε ανθρώπινες συντάξεις για τους συνταξιούχους μας και διεύρυνση της συμμετοχής του κράτους στον ΟΑΕΕ και στην κοινωνική ασφάλιση γενικότερα.

5. Το προεδρείο ζήτησε από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρ. Σπυρόπουλο και το διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κ. Κόντο άμεση συνάντηση προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση της ΓΣΕΒΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ