Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΠΑ
Η... αγρανάπαυση συνεχίζεται

Στη ρότα της «εργασιακής ειρήνης» κινείται η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) και για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, που η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΟΑ, για να ξεκαθαρίσει το εργασιακό τοπίο και να διευκολύνει το ξεπούλημα της εταιρίας, εκβιάζει εποχικούς εργαζόμενους, να υπογράψουν δηλώσεις «οικειοθελούς αποχώρησης» από την εταιρία και απασχόλησής τους στις θυγατρικές («Αεροπλοΐα» και «Μακεδονικές Αερογραμμές»).

Σε χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΣΠΑ, αφού έκρινε «επιτυχημένες και αποτελεσματικές», τις μέχρι τώρα κινήσεις του και «θετική» τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, σχετικά με την εμπλοκή της Κομισιόν (που ζητά από την ΟΑ να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 200 εκατ. ευρώ), η μόνη απόφαση που πήρε, είναι να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων και των επιβατών, με την έκδοση ενημερωτικών επιστολών και ευχετήριων καρτών!

Υπενθυμίζεται ότι την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ξεπούλημα της ΟΑ έχουν εκφράσει ήδη οι τεχνικοί αεροπλάνων της εταιρίας, οι οποίοι σε πρόσφατη μαζική γενική τους συνέλευση, έχουν εξουσιοδοτήσει το ΔΣ της Ενωσής τους (ΕΠΤΑΟΑ) να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με κεντρικό αίτημα: «Ολυμπιακή Αεροπορία» ενιαία και δημόσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ