Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Προσπάθεια για κουκούλωμα της κακοδιαχείρισης

Με προφανή σκοπό να καλύψει την κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια της προηγούμενης περιόδου, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Νίκαιας χρησιμοποιεί μια ακόμα διαβλητή ενέργεια. Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε προχτές, κατά πλειοψηφία, στη Δημαρχιακή Επιτροπή την κλήση ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο μόνο του τελευταίου χρόνου. Να σημειωθεί ότι η κλήση των λογιστών θα γίνει με απ' ευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Η όλη υπόθεση γίνεται ακόμα πιο «άκομψη» εκ μέρους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι αρνείται πεισματικά εδώ και δύο μήνες (από τη μέρα δηλαδή που έχασε τις εκλογές) να δώσει το παραμικρό στοιχείο για την οικονομική διαχείριση του δήμου και να παραδώσει έτσι αξιοπρεπώς στη νέα Δημοτική Αρχή.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, σε δήλωσή του, τονίζει ότι, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά, ο οικονομικός έλεγχος θα γίνει με ευθύνη της Νέας Δημοτικής Αρχής με διαδικασίες αδιάβλητες, διαφανείς και αξιόπιστες. Και προσθέτει: «Ανεξάρτητα από αυτόν τον έλεγχο, ήδη οι πράξεις τους μιλούν. Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια και τα χρέη που έχουν αφήσει προίκα στην πόλη, αλλά και τα σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που κατασπαταλήθηκαν, την ίδια ώρα που ο λαός της Νίκαιας αγωνίζεται σκληρά για την επιβίωσή του από την ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη είναι σε εκκρεμότητα Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τα χαρακτηρισμένα μετά το σεισμό επικίνδυνα σπίτια που διπλογκρεμίστηκαν και από τον Δήμο και από τη νομαρχία, υπόθεση που χρέωσε το δήμο περί τα 400 εκατομμύρια δραχμές όπως και η περίπτωση της υπερτιμολόγησης της πλατείας Κουμπάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ