Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ανέστειλαν χτες τις κινητοποιήσεις

Ανέστειλαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο τελευταίος δεσμεύτηκε να επιλύσει το θέμα του χαρακτηρισμού του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλη του 2003, θα θεσμοθετηθεί το επάγγελμα των πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών ως επικίνδυνο, με επέκταση στο ανθυγιεινό. Επίσης, θα διπλασιαστεί η αποζημίωση που χορηγείται σε όσους υπαλλήλους δουλεύουν πέραν του πενθήμερου. Παράλληλα, θα αυξηθεί το ποσό της νυχτερινής αποζημίωσης. Σήμερα υπολογίζεται σε 625 δραχμές ανά ώρα και θα αυξηθεί στις 800 δραχμές. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε πως μέχρι τις 20 του Γενάρη θα έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις. Πάντως, πολλοί συνδικαλιστές εκτιμούσαν ως πενιχρές τις οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, έχει αποφασιστεί κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών στις 21 του Γενάρη για να εκτιμήσουν την πορεία των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Χτες συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη. Επίσης, κατέλαβαν για αρκετές ώρες τις εισόδους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οδό Πανεπιστημίου.

Το θέμα των πιέσεων που δέχονται οι αστυνομικοί για να βεβαιώνουν αυξημένο αριθμό παραβάσεων, αλλά και την καταστρατήγηση του κανονισμού που αφορά στο ωράριο εργασίας τους, έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ